kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Mart 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Modellerin Pamuk aşkı

Yasemin TAŞKIN ROMA
03.03.2009
İtalya'daki Milano Moda Haftası'nda podyuma çıkan mankenlerin, defile öncesindeki hazırlıklar ve molalarda, Orhan Pamuk'un kitaplarını ellerinden düşürmediği ortaya çıktı..
Dedikodular, ekonomik kriz ve katılan ünlü isimlerle ön plana çıkan, İtalya'nın Milano kentindeki moda haftasının bir diğer ilginç özelliğini de, Corriere della Sera ortaya çıkardı. "Moda'nın Keyifleri" adlı habere göre podyuma çıkan manken kızların en itibar ettiği yazarlardan biri de, Nobel ödüllü Orhan Pamuk... Podyum arkasında, başlarında bigudileri, saçları fönlenirken, müziğin patırtısı, fotoğrafçılar ve onca koşuşturma arasında sıralarını beklerken, modellerin ilk tercihi Orhan Pamuk kitapları oluyor. Corriere della Sera için haberi hazırlayan ünlü fotoğrafçı Laura Villani, mankenlerin sanılanın aksine sadece "light" yazarları okumadığını, podyumlarda Orhan Pamuk, John Steinbeck, Jose Saramago gibi ödüllü yazarların öne çıktığını belirtiyor. Yazının başlığı da, "Harry Potter ve Pamuk arasında mankenlerin rahatlama sırları..."

EDEBİYATIN ARMANİ'SİNİ OKU!..
Habere göre birbirinden güzel mankenlen her defile öncesi, üstelik de o hengame içinde, çevrelerinde koşturan onca insana ve tüm o gürültüye aldırmadan, rahatlamak için Orhan Pamuk kitaplarını ellerinden düşürmüyor. Corriere'de yayınlanan bir sayfa yazının göbeğine yerleştirilen fotoğrafta, elinde Nobelli yazarın "Kar" romanını tutan manken de bunun bir kanıtı. "Neve-Kar Orhan Pamuk" yazılı kitabı elinde tutan manken, en çok okunan yazarlardan birinin Orhan Pamuk olduğunu gösteriyor. Üstelik göründüğü kadarıyla da, romanın son sayfalarına da gelmiş çoktan... Isabel Allende, John Le Carre, Emily Bronte, Grace Coddington, Monika Szwaja, J.K. Rowling (Harry Potter) de okunan kitaplar arasında. Bu durum mankenler arasında, "Okuyacaksan, edebiyatın Armani'sini okuyacaksın" prensibinin yerleştiğinin bir kanıtı olarak değerlendiriliyor.