kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Mart 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Çığ tehlikesi altında eğitim

Giriş Saati : 04.03.2009 11:35
Güncelleme : 04.03.2009 19:55
Yeni Haber
Van'ın Gevaş İlçesi Dağyöre köyündeki ilköğretim okulunda eğitim gören 40 öğrenci, okullarının iki dağ arasında olması nedeniyle çığ tehlikesi altında eğitimlerini sürdürüyor.

Gevaş'a 20 kilometre uzaklıkta bulunan 30 haneli Dağyöre köyündeki Dağyöre İlköğretim Okulunda eğitim gören 40 öğrenci, her gün çığ korkusu altında eğitimlerini sürdürerek evlerine dönüyor.

Musa Tülay, iki gün önce bir çığ tehlikesi atlattıklarını belirterek, ''son 10 yıldır bu kadar çok kar yağmamıştı. Her gün çığ gelecek korkusu ile yaşıyoruz. Okul öğretmeni ve velilerle birlikte önceki gün kente giderek durumu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bildirdik''dedi. Okulun köydeki yerleşim yerinden uzak iki dağ arasında,dere kenarında yapıldığını ifade eden Tülay şunları söyledi:

''3 gün önce bir çığ okulun yakınlarına kadar indi. Okulun arkasında ve önünde yüksek kesimlerden her an bir çığ gelebilir. Çok korkuyoruz. Bu korku nedeniyle bazı veliler çocuklarını okula göndermiyor. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Yetkililerden gerekli tedbirleri biran önce almasını istiyoruz'' diye konuştu.

Öğrenci velisi Necmettin Yıldız ise. okulda iki çocuğunun eğitim gördüğünü ve 3 gün önce gelen çığın ardından artık çocuklarını okula göndermediğini bildirerek, ''her gün çığ gelecek korkusu ile nasıl göndereyim. Çığ okulun yakınlarına kadar gelmiş. Her iki dağda tonlarca kar var. Bu karın gelmesi halinde bırakın okulu köydeki bazı evler bile gider'' diye konuştu.

''GEREKİRSE YENİ OKUL YAPACAĞIZ''

Van Milli Eğitim Müdürü Yahya Yıldız da, ilçedeki Milli Eğitim Müdürü ile irtibat halinde olduklarını belirterek ''gerekli inceleme yapılacak. Gerçekten bir çığ tehlikesi var ise İl Özel İdaresi ile görüşüp gerekli tüm önlemler alınacak. Gerekirse köyün başka bir yerine yeni bir okul bile yapacağız'' dedi.

(AA)
Haberin fotoğrafları