kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Mart 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
A.N.İ.

Kadın öğretmenle öğrencisinin aşkı mahkemelik oldu

Ali EYCE İZMİR-SABAH
03.03.2009
İzmir'de lise birinci sınıftayken aşk yaşamaya başladığı rehber öğretmeni şair A.İ.'ye dava açan 29 yaşındaki mühendis Ç.O., "Ayrılma kararı alınca beni ve ailemi rahatsız etti" dedi..
ABD'de sık sık yaşanan kadın öğretmen erkek öğrenci aşkının bir benzeri bu kez de İzmir'de yaşandı. İzmir'in tanınmış liselerinden Atatürk Lisesi mezunu olan 29 yaşındaki mühendis Ç.Ö., bir süre önce avukatları aracılığıyla cumhuriyet savcılığına başvurarak, lisede okurken rehber öğretmenliğini yapan ve daha sonra emekli olan şair A.N.İ. ile 12 yıl önce kendisi lise 1'inci sınıf öğrencisiyken duygusal arkadaşlık yaşadığını anlattı. Daha sonra emekli olan öğretmeniyle cinsel ilişkiye de girdiklerini belirten genç mühendis, bu ilişkilerinin uzun süre devam ettiğini ifade etti.

'TEZİNE YARDIMCI OLDUM'
İlişkisini geçen yıl bitirmeye karar verdiğini ancak şu anda 50 yaşında olan öğretmeninin, kendisini, ailesini ve yakın arkadaşlarını telefon ve mail yoluyla rahatsız ederek huzurlarını kaçırdığını öne süren Ç,Ö., eski öğretmeninden şikâyetçi oldu. Cumhuriyet savcısına ifade veren şair öğretmen ise 2005'te emekli olduğunu ve eski öğrencisiyle aralarında okuldan sonra duygusal ve cinsel ilişki oluştuğunu öne sürerek, suçlamaları kabul etmedi. Ayrıldıktan sonra da Ç.Ö. ile mail yoluyla görüştüklerini ve tezine yardımcı olduğunu da öne süren eski öğretmen, asıl eski öğrencisinin ayrılma konusunda kendisini rahatsız ettiğini öne sürdü.

'BÜYÜ YAPIP BİZİ AYIRDINIZ'
Cumhuriyet savcısı her iki tarafı da dinledikten sonra, emekli öğretmen hakkında, eski öğrencisinin "huzur ve sükununu" bozduğu gerekçesiyle 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı. İzmir Sulh Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın önceki günkü ilk duruşmasına katılan Ç.Ö. şikâyetini tekrar ederek, eski öğretmeni sanıkla aralarında 12 yıl öncesinden başlayan bir ilişkileri olduğunu, 2006 Ağustos ayında ayrılma kararı aldığında, eski öğretmenin kendisini, anne ve babasını arayıp, "Ben sizin gelininiz olacağım. Siz oğlunuza büyü yaparak benden ayırdınız" dediğini iddia etti. Yargıcın sorusu üzerine A.N.İ., uzlaşmak istediğini söyledi. Bunun üzerine dava, uzlaşma konusunda şikâyetçinin düşüncesinin alınması için ertelendi.