kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Mart 2009, Çarşamba
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
SAİT GÜRSOY

Bir çocuk değişir Türkiye değişir

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) düzenlediği konserde ülkemizin önde gelen müzisyenlerini, sanatçılarını, iş insanları, gazeteci ve yazarlarını aynı sahnede buluşturdu. Yıllar boyu konuşulacak bu özel etkinliğe katılanlar hem eşsiz bir gece yaşadı, hem de çocuklarımızın eğitimine katkıda bulundu. 23 Ocak 1995'de Suna Kıraç önderliğinde kurulan TEGV, aradan geçen 14 yıl içinde ülkemizin eğitim alanında faaliyet gösteren en yaygın sivil toplum kuruluşu oldu. Vakıf, ülkemizin geleceğinde aydınlık yüzler, donanımlı insanlar görmenin ön koşulunun, çocuklarımızı en iyi şekilde eğitmekten geçtiği inancıyla yola çıkmıştı. Bu vakfın var oluş nedeni, 7-16 yaş grubu çocuklarımıza devlet tarafından verilen temel eğitime katkıda bulunmak ve onlara yaşam becerileri kazandırmak.
Eğitim Gönüllüleri, bu çocuklarımızın Cumhuriyetimizin temel ilke ve değerlerine bağlı, akılcı, sağduyulu, özgüven sahibi, düşünen, sorgulayan, eleştiren, kendi iç yaratıcılığını harekete geçirebilen, barışçı, farklı düşünce ve inançlara saygılı, insan ilişkilerinde cinsiyet, ırk, din, dil farkı gözetmeyen bireyler olarak yetişmesine katkıda bulunarak eğitim programları ile etkinlikler oluşturuyor, uyguluyor. TEGV, oluşturduğu özgün eğitim programlarını ülke sathında kurduğu Eğitim Parkları, Öğrenim Birimleri ve Ateşböceği Gezici Öğrenim Birimleri 'nde, eğitici eğitim verdiği gönüllüleri aracılığı ile hayata geçiriyor.
Sosyo-ekonomik açıdan yoksun bölgelerde yaşayan ilköğretim çağındaki çocuklarımız için kurduğu Eğitim Parkları, Öğrenim Birimleri ve gezici öğrenim birimi olan Ateşböcekleri kapılarını her gün çocuklarımız için açıyor. Eğitim Gönüllüleri sahip olduğu özgün modeliyle bulunduğu bölgenin çocukları için en cazip mekânları oluşturuyor. İlköğretim çağındaki çocuklar hem okul içi hem de okul dışı saatlerde Eğitim Gönüllüleri etkinlik noktalarına gönüllü olarak geliyor, mutlu ve özgür oluyor. Bugüne kadar 1 milyonu aşkın çocuk, Eğitim Gönüllüleri'nin etkinlik noktalarında zihinsel ve fiziksel yeteneklerini keşfederek eğitim desteği alırken ruhsal açıdan da gelişip zenginlik kazandı. Halen 34 ilde, 11 Eğitim Parkı, 55 Öğrenim Birimi ve 18 Ateşböceği Gezici Öğrenim Birimi ile etkinlikler devam ediyor.
Değerli okurlarım, TEGV'in "Bir çocuk değişir, Türkiye değişir" kampanyasına destek olmak isterseniz, cep telefonunuzdan, EGITIM yazıp 3353'e kısa mesaj göndererek Eğitim Gönüllüleri'ne 10 TL bağışta bulunabilirsiniz. Bu, şebekesi ne olursa olsun tüm faturalı hatlarda ve Avea ile Vodafone faturasız hatlarında geçerli. Bu tür vakıflara imkânlarımız çerçevesinde yardımcı olmalıyız. Damlaya damlaya göl olur. Ülkemizin geleceği olan çocuklarımız için, yaşamınızdan 2 dakikayı bu kampanyaya ayırmanız yeterli olacak.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın