kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Şubat 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Ferit Şahenk 6. sıradaki yerini korudu

$ milyarderi kalmasa da Sabancı en zengin aile

28.02.2009
Türkiye'nin en zengin 19 ailesinin serveti 31.1 milyar dolar. Sabancı Ailesi 5.9 milyar dolarlık servetiyle bu yıl da zirvede. Koç ikinci sırada yer aldı..
Türkiye'nin en zengin 19 ailesi, toplamda 31.1 milyar dolarlık servete yön veriyor. Forbes Türkiye'nin verdiği listeye göre Sabancı Ailesi, önceki 3 listede olduğu gibi bu yıl da Türkiye'nin en zengin ailesi. Buna rağmen milyarderler arasına aileden kimse bu yıl giremedi. Çünkü Sabancılar'ın aile serveti 17 kişi arasında paylaşılıyor. Bu yıl en fazla kaybı veren aile ise Koç oldu. Geçen yıl toplamda 10 milyar dolar sınırına bir hayli yaklaşan Koç Ailesi'nin serveti bu yıl, yüzde 69.6 azaldı. Forbes Türkiye'nin yaptığı hesaplamalara göre Koç Ailesi fertlerinin serveti 2 milyar 925 milyon dolara indi. Listenin üçüncü sırasında ise Şahenk Ailesi var. Şahenk Ailesi'nin serveti 2.7 milyar dolar... Aile servetleri yüzde 44.9 azalsa da Ferit ve Filiz Şahenk kardeşler milyarderler liginde yer alabildi. Şu sıralar sıkıntılı olan Doğan Ailesi'nin serveti ise 2.4 milyar dolara kadar indi.

% 60 ERİYEN VAR
Tara ve Gülçelik ailelerinin servetleri de yüzde 60'ın üzerinde eridi. Şahenkler'in Türkiye'nin en zengin 19 ailesinin sadece 10'unun serveti milyar dolar sınırını aşabildi. Aileler içinde en düşük serveti olanlar ise 450 milyon dolarla Kiler, 550 milyon dolarla Konukoğlu aileleri oldu. Eczacıbaşı, Ülker ve Dinçkök aileleri ise diğerlerine göre servetlerini büyük oranda koruyanlardan. Bu üç ailenin servetlerindeki düşüş, yüzde 40'ın altında kaldı. Yılın en flaş ailesi ise, listeye üç fertleriyle girip toplamda 770 milyon dolarlık servetleriyle 13'üncü sıraya yerleşen Yıldırım Ailesi oldu.
Haberin fotoğrafları