kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Şubat 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Putin'den Ermenistan'a 500 milyon dolar

Giriş Saati : 28.02.2009 10:57
Güncelleme : 28.02.2009 17:48
Yeni Haber
Rusya Başbakanı Vladimir Putin, Parlamentonun alt kanadı Duma'nın da onayının ardından Ermenistan'a 500 milyon dolar borç verileceğini açıkladı. Avrasya coğrafyasında krize rağmen etkisini artırmayı sürdüren Moskova Belarus, Kırgızistan, Özbekistan ve Tacikistan'a da düşük faizli kredi sağlıyor. Kremlin'in 7 milyar dolar civarında bir bütçe ayırdığı kaydediliyor. Rusya'nın Kırgızistan'a verdiği 2 milyar dolarlık düşük faizli kredi karşılığında ABD Ganis üssünün kapatılmasını sağladığı iddia edilmişti.

Ermenistan Başbakanı Tigran Sarkisyan'la Moskova'da bir araya gelen Putin, "Ermenistan'a 500 milyon dolarlık borç verilmesi ile ilgili anlaşmayı sağlamış durumdayız. Duma'nın onayı gerekiyor. Kısa zamanda bunun da sağlanacağını ümit ediyorum." dedi. Rusya krediyi dört yıl geri ödemesiz 15 yıllığına çok düşük faizle veriyor. Putin, Rusya ekonomisinin geçen yıl yüzde 10 fazla verdiğini, enerji ve ulaşım alanında önemli projelerin uygulandığını söyledi.

Rusya ile ilişkilerde tüm konularda karşılıklı uzlaşı içinde olunduğunu, karşılıklı çıkarlar doğrultusunda ilişkilerin bulunduğu seviyenin memnuniyet verici olduğunu kaydetti. Sarkisyan, "Rusya'nın Ermenistan'a sağladığı ekonomik destek mali krizin üstesinden gelme de önemli bir katkı sağlayacak. Bu bizim için önemli bir miktar. Bu para ile binlerce şirket verimli olarak çalışmaya devam edecek." dedi.

Rusya Ermenistan ilişkileri son dönemde ortak hava savunma sahasının kurulması ve nükleer enerji santrali inşaatı gibi iki önemli konuda gelişiyor. Ermenistan'a 5 milyar dolara mal olacak nükleer santral ihalesini başlattı. 1 Nisan'a kadar teklif verilebilecek proje ile Rusya'nın yanı sıra Fransa ve ABD de ilgileniyor.

CİHAN