kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Şubat 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Tanıl KÜÇÜK - Süleyman ORAKÇIOĞLU

İstanbul bugün patronlarını seçiyor

Barış ERGİN
28.02.2009
İSO'da üçüncü dönem için aday olan Tanıl Küçük'ün karşısında Orakçıoğlu var. Meclis Başkanlığı'na ise Erdal Bahçıvan aday.. İTO'da meclis seçiminde Murat Yalçıntaş destekçileri çoğunluk elde etmişti. Bugünkü başkanlık yarışının sürpriz ismi İbrahim Çağlar..
İSTANBUL SANAYİ ODASI

Tanıl KÜÇÜK
: Listenin yüzde 70'i yenilendi / Süleyman ORAKÇIOĞLU:Odada bir değişim isteniyor
Bugün yapılacak olan İstanbul Sanayi Odası seçimlerinde listeler netleştirildi. Adaylardan Tanıl Küçük listesinin yüzde 70'ini değiştirdi. Ekonominin Ekim 2009'da çok zor bir durumda kalacağını da söyleyen Küçük, hükümetin üstüne düşeni yapmaması halinde seslerinin daha da çok çıkacağını açıkladı. Değişim sloganının yanlış olduğunu da söyleyen Küçük, değişimin İSO gibi canlı bir organizmada olamayacağını söyledi. Tanıl Küçük'ün ardından, rakip olarak Damat Tween'in sahibi eski İHKİB Başkanı Süleyman Orakçıoğlu çıktı. Orakçıoğlu, Adnan Dalgakıran ile beraber hareket ediyor. Yeni meclis üyelerinin tanışma toplantısında kararını açıklayan Süleyman Orakçıoğlu, "Bir değişim isteniyor. Daha etkin daha çok proje üreten ve uluslararası platformda daha fazla çalışan bir yapı oluşturmaya çalışacağım" dedi. Orakçıoğlu,İSO geleneklerine uygun olarak her türlü işbirliğine de açık olduğunu dile getiren Orakçıoğlu, ortak liste çıkarılacağını da belirtti.

İSTANBUL TİCARET ODASI

Murat YALÇINTAŞ: Seçimler bir hizmet yarışıdır / İbrahim ÇAĞLAR: Tek liste yapalım sen kenara çekil
İTO'nun mevcut Başkanı Murat Yalçıntaş tekrar başkanlığa aday. Haftabaşı yapılan seçimlerde tüm komitelerinden büyük destek alan Yalçıntaş'ın bugün tekrar seçilmesine muhtemel gözüyle bakılıyor. Meslek komitelerinde yaşanan seçim gibi bugün yapılacak seçimlerin de demokratik olacağını söyleyen Yalçıntaş, Çağlar ve Kopuz'un güçbirliği yapmasına ilişkin olarak da, "Bu bir hizmet yarışıdır. Mecliste 257 arkadaşımız var. Hepsi ticaret odasına başkan olabilir" dedi. İbrahim Çağlar kendi meslek komitesinden ezici bir çoğunlukla çıktı. Seçimlerden sonra Yalçıntaş'ı tebrik ettiği sırada "Baş başa kaldık" sözleri de dikkat çekmişti. Önceki seçimlerde başkanlık yarışından son anda çekilen İbrahim Çağlar, bugünkü seçimler için Ali Kopuz ile işbirliğine gitti. Kopuz'a göre, şansları yüzde 70. Çağlar, mevcut başkan Murat Yalçıntaş'a tek listeyle seçime gidilmesi için yarıştan 'çekil' teklifinde bulundu. Yalçıntaş'ın ise bu teklifi reddettiği öğrenildi.
Haberin fotoğrafları