kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Şubat 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Esnafın kredi faizi yüzde 10'a düşecek"

Giriş Saati : 28.02.2009 12:10
Güncelleme : 28.02.2009 17:48
Yeni Haber
Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, küçük esnaf ve sanatkarın TESKOMB kefaleti ile Halk Bankası'ndan kullandığı kredinin faiz oranının yüzde 12'den yüzde 10'a düşeceğini bildirdi.

Bakan Çağlayan Kızılcahamam Asya Termal Otel'de düzenlen "KOSGEB Kredi ve Destek Yönetmeliklerine İlişkin Teknik Çalışma Grubu" toplantısına katıldı. Çağlayan toplantıda yaptığı konuşmada, esnaf ve sanatkar kesiminin TESKOMB aracılığıyla Halk Bankası'ndan kullandığı kredilerde uygulanan faiz sübvansiyon desteği ile faiz oranının daha önce 12'ye düştüğünü hatırlattı. Merkez Bankası'nın faiz indirimi ile birlikte Halk Bankası'nın faiz oranını yeniden gözden geçireceğini kaydeden Çağlayan, "Zannediyorum ki, Halk Bankası cari faiz oranını yüzde 20'ye düşürecek. Böylece esnaf ve sanatkarın bu destekten yararlanma imkanı da artacak" dedi. Çağlayan, KOSGEB'in başarısının KOBİ'lerin, esnaf ve sanatkarın başarısı olduğunu vurguladı.

"10 BÜYÜK EKONOMİ ARASINA GİRECEĞİZ"

Çağlayan, KOSGEB kanununda değişiklik öngören tasarı hakkında da bilgi verdi. Kanun Tasarısı'nın Meclis Genel Kurulu'nda olduğunu ifade eden Çağlayan, 31 Mart ya da 1 Nisan tarihinde tasarının Meclis'te görüşüleceğini ve bu sürenin de uzun zaman almayacağını kaydetti. Çağlayan, bu düzenleme ile KOSGEB'in artık ticaret ve hizmet sektörüne de hitap edeceğini söyledi.

Çağlayan, coğrafi konumu ve dinamik nüfusu ile Türkiye'nin 2023'e girmeden dünyanın 10 büyük ekonomisi arasına gireceğini de belirtti.

(ANKA)