kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Şubat 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Havalar nasıl olacak? - HARİTALI

Giriş Saati : 28.02.2009 08:54
Güncelleme : 28.02.2009 22:15
Yeni Haber
Yapılan son değerlendirmelere göre; Kuzey, iç ve doğu kesimlerde aralıklarla görülecek yağışların; Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu (Erzincan, Tunceli, Elazığ, Erzurum, Muş, Bingöl, Bitlis, Ardahan, Kars, Ağrı, Iğdır, Şırnak, Van, Hakkari), Güneydoğu Anadolu'nun güney ve doğusu (G.Antep, Kilis, Ş.Urfa, Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt) ile Adana, Osmaniye ve Hatay çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Marmara'nın kuzey ve doğusu, İç Ege, İç Anadolu, Göller Yöresi ile Orta Karadeniz'in iç kesimlerindeki yağışların hafif olacağı tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzeybatı kesimlerde 2 ila 4 derece artacak, iç ve doğu bölgelerde 1 ila 3 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeybatı (Karayel), güneydoğu bölgelerde güney ve güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ:
Yağışların; Doğu Karadeniz Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu (Erzincan, Tunceli, Elazığ, Erzurum, Muş, Bingöl, Bitlis, Ardahan, Kars, Ağrı, Iğdır, Şırnak, Van, Hakkari), Güneydoğu Anadolu'nun güney ve doğusu (G.Antep, Kilis, Ş.Urfa, Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt) ile Adana, Osmaniye ve Hatay çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON UYARISI: Bu sabah ve gece saatlerinde Trakya ile iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ RİSKİ:
Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu (Erzurum, Van, Ağrı, Bitlis ve Hakkari başta olmak üzere) ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Çok bulutlu, doğusu (İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Balıkesir, Bilecik) ile zamanla Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne çevreleri aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar genellikle yağmur ve sağanak, Trakya ile Balıkesir, Bursa ve Bilecik çevrelerinde karla karışık yağmur, yüksek kesimlerde hafif kar şeklinde olacak. Bu sabah ve gece saatlerinde Trakya ile bölgenin yüksek kesimlerinde hafif buzlanma ve don olayı görülecek.

EGE: Parçalı çok bulutlu, Afyon ve Kütahya ile öğle saatlerinden sonra iç kesimleri (Kütahya, Afyon,Uşak,Denizli) aralıklı ve hafif olmak üzere karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı görülecek.

AKDENİZ: Parçalı çok bulutlu, bölgenin doğusu (Mersin, Adana, Osmaniye, Hatay, K.Maraş) ile öğle saatlerinden sonra Göller Yöresi (Isparta, Burdur) aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; genellikle yağmur ve sağanak, Göller Yöresinde karla karışık yağmur, yükseklerinde hafif kar şeklinde olacak. Yağışların Adana ve Hatay çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.Gece saatlerinde Göller Yöresinde (Isparta ve Burdur) buzlanma ve don olayı görülecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, bölge geneli hafif olmak üzere karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde hafif buzlanma ve don olayı görülecek.

BATI KARADENİZ: Çok bulutlu, bölge geneli ile akşam saatlerinden sonra kıyıları aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; kıyılarda yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Bu sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı görülecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar Doğu Karadeniz'de kuvvetli olmak üzere genellikle yağmur, Gümüşhane ve Bayburt çevreleri ile iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Bu sabah ve gece saatlerinde Doğu Karadenizin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı görülecek. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar, batısında yağmur ve karla karışık yağmur, diğer yerlerde kar şeklinde olacak. Yağışların; bölgenin güneydoğusu ile zamanla kuzey ve doğusunda (Erzincan, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Hakkari, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır ve Van çevrelerinde) kuvvetli olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı görülecek. Bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinin (Erzurum, Van, Ağrı, Bitlis ve Hakkari başta olmak üzere) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

GÜNEDOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların bölgenin güney ve doğusunda (G.Antep, Kilis, Ş.Urfa, Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt) kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...