kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Şubat 2009, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Bu nasıl bir Müslüm Gürses'tir?..

Yani, hayatta her şey aklıma gelirdi de, günün birinde böyle bir Müslüm Babacı olacağımı, onun bir plağını böyle arka arkaya, böyle bıkmadan, böyle bayılarak dinleyeceğimi 40 yıl geçse düşünemezdim..
Zaten Müslüm Baba'nın CD'sini müzik setime takıp dinlemek de aklıma gelmezdi.. Yaptığı müziğin bana çok ama çok ters gelmesi, hele de o "Babacı ve jiletçi" cemaatin yaptıkları yüzünden..
Ayşe (Özyılmazel tabii) öyle bir yazmış ki fena tahrik etti.. "Hele bir de sen dinle" dedim kendime.. Ercan hafta başında koydu, "Sandık"ı sete.. O gün bugün o çalıyor.. İkinci sırada benim en sevgili Dostum Ömür Göksel'in yeni plağı var, daha ona geçemedim..
Pop okumuş Müslüm Baba, bu defa benim nefret ettiğim acılı arabesk yerine..
Yahu bu ne lezzettir.. Bu ne yorumdur..
Üniversite yıllarımızda en sevdiğimiz şarkıları bir de Louis Armstrong'dan, Büyük Satchmo'dan (Çanta ağızlı) dinlerdik.. O garip seste nasıl bir başka tad vardı..
Müslüm Gürses'ten o tadı aldım aynen..
Kenan Doğulu'nun "Tutamıyorum Zamanı" ile açılıyor albüm.. Farkında değildim bugüne dek.. Bu ne büyük şarkı, o ne muhteşem sözlermiş..
"Gittiğin yerde mutlu ol
Ya da gel, kalbimde tahta sahip ol"
diyen kaç sevgili var dünyada..
"Gittiğin yerde mutluysan mesele yok.. Olmazsan, kalbim kraliçesine her zaman açık" diyor Kenan.. "Sevmek sevdiklerini mutlu etmektir" demiş filozof.. Gerçek sevgi, bu değil mi?..
Kaç kez yazmadım mı?.. Sizi herkes sever.. Ama çoğu kendisi için sever. Sizi sizin için seven birini bulursanız sakın kaçırmayın" diye.. Sizi sizin için sevenin mutluluğu, gözlerinizin ışıl ışıl, mutlu mutlu baktığını görmektir, o ışıltının sebebi kim olursa olsun..
Müslüm Baba da onu söylüyor, Kenan'ın sözleriyle.. Hani nasıl derler.. Damardan..
"Senin gülen yüzüne kurban bu serseri kalbim
Ama karar ver, tutamıyorum zamanı.."
Zamanı kim tutabilmiş mi?..
Goethe'nin Dr. Faust'unun şeytanla yaptığı anlaşmanın bitim anı değil midir, doktorun mutluluğun doruğuna çıktığında kendinden geçip "Zaman dur" diye bağırması..
Sonra Fikret Kızılok'un, bizim Batı Trakyalı sevgili dostumuz Özkan Samioğlu ile yaptığı iki unutulmaz şarkıdan biri, Gönül'ü bir okumuş, pir okumuş Müslüm Baba.. (Öteki, Bu Kalp Seni Unutur mu?)
Ya o en güzel Sezen şarkılarından biri Sorma'daki yorum.. Sorarım Müslüm Baba.. Bu şarkının beni böyle alıp götürmesinin hesabını sorarım, sen ne dersen de..
Ve de final sürprizi.. Rapci Ceza ile düet.. "İtirazım var!.."
CD'yi alın, dinleyin.. İtirazı olan bana gelsin!..


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın