kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Şubat 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım

KİPTAŞ müteahhidi Yüzbaşıoğlu iflas etti

BÜLENT YOLDAŞ
28.02.2009
İflas eden Yüzbaşıoğlu'nun yarım bıraktığı Tuzla 2. Etap ve Arnavutköy konutları için KİPTAŞ, mart ayında yeniden ihale yapacak..
İstanbul Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden KİPTAŞ'ın müteahhidi Yüzbaşıoğlu İnşaat iflas etti. Yüzbaşıoğlu İnşaat, KİPTAŞ tarafından hasılat paylaşımı modeliyle ihale edilen Tuzla Mimarsinan 2. Etap Konutları ile Arnavutköy Konutları'nın inşaat işlerini üstlenmişti. KİPTAŞ, şirketin iflası üzerine inşaatı duran Tuzla Mimarsinan 2. Etap Konutları ve Arnavutköy Konutları için mart ayında yeniden ihale yapacak. KİPTAŞ tarafından Ocak 2009'da teslim edileceği açıklanan Arnavutköy Konutları 574, Aralık 2008'de teslim edileceği açıklanan Tuzla 2. Etap Konutları bin 728 daireden oluşuyor. KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım, "Tuzla Mimarsinan 2. Etap'ta inşaatın yaklaşık yüzde 95'i, Arnavutköy Konutlarında ise yaklaşık yüzde 70'i tamamlanmıştır. Mart ayında yeniden ihaleye çıkacağız. Konutları hak sahiplerine taahhüt ettiğimiz tarihte teslim edeceğiz" dedi.

ALACAKLILAR SIRADA
Ağustos 2008'den beri çalışanlarının maaşlarını ödeyemeyen ve taşeronlara ödemelerini aksatan Yüzbaşıoğlu İnşaat, İcra İflas Kanunu'nun 179. maddesinden yararlanarak 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne iflas erteleme talebinde bulunmuştu. Yüzbaşıoğlu İnşaat'ın iflas erteleme talebini kabul eden ve kayyum atayan mahkeme, şirketin yükümlülüklerini yerine getirmemesi üzerine 18 Aralık 2008'de iflas kararı verdi. Kadıköy 3. İflas Dairesi'nde 2008/31 numaralı dosya kaydı bulunan Yüzbaşıoğlu İnşaat'ın alacaklıları iflas dairesine başvurarak alacaklarını kaydettiriyor. Son olarak 23 Şubat'ta şirketin 40'a yakın sigortalı çalışanı da maaş alacakları için iflas dairesine başvuruda bulundu. İflas eden Yüzbaşıoğlu İnşşat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Yüzbaşıoğlu ve şirketin diğer yetkililerine ise ulaşılamadı.