kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Şubat 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
İsmail Hakkı Karadayı

'Yeni kayıt' iddiası

SABAH
28.02.2009
Eski Genelkurmay Başkanı Karadayı kendisine ait olduğu iddia edilen yeni bir ses kaydında 28 Şubat süreciyle ilgili "Hoca'ya 'Ayrıl' dedim, ayrıldı" diyor..
Eski Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı'ya olduğu iddia edilen ses kasetlerine bir yenisi daha eklendi. Haber 7'nin haberine göre yeni kasette Karadayı'ya ait olduğu iddia edilen ses, yakın tarihe dair ilginç ve çarpıcı konulara değinerek, 27 Mayıs darbesine fiilen katıldığını söylüyor. Kayıttaki ses, Necmettin Erbakan'ı iktidardan nasıl düşürdüğünü de anlatıyor. Kasetteki ses, 28 Şubat döneminde dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ile ortak hareket ettiğini belirterek, şunları aktarıyor; "Hocayı Demirel ile konuştum, dedim mutlaka gitmesi lazım. (...) Ne dersem onu yaparlardı, Hocaya ayrıl dedim, ayrıldı. Daha ne olsun?" Aynı bölümde parti kapatılmasıyla ilgili şu sözler dikkat çekiyor. "Biz partiyi kapattık yav. Valla aynı kafadan gidiyorlar. Kafaların değişmesi lazım." Onur Öymen'le ilgili bölümde ise, "Ben Genelkurmay Başkanı iken o Dışişleri Bakanı Müsteşarı'ydı. Devamlı birlikte çalışırdık. Bizim gizli karargahta, bizim ikinci başkan oradaydı. Gider gelirdi, irtibat sağlardık ve birbirimizden haberimiz olmadan hiçbir siyasi şeylik yapmaz. O zaman çok iyi işledi işler" ifadelerini kullanıyor.

ALTIN TEPSİDE İKTİDAR
28 Şubat'tan sonra Mesut Yılmaz'la Bodrum'da görüştüğünü anlatan ses, görüşmede Yılmaz'a şunları söylediğini aktarıyor: "Mesut Bey, size altın tepside bir iktidar teslim ediyoruz. Altın tepside önünüze kondu. Bunu iyi değerlendirin" Konuşmanın devamında bazı talepleri olduğu belirtilerek, bunlar şöyle sıralanıyor: "1-Siyasi Partiler Kanunu değiştireceksiniz. 2-Seçim Kanunu mutlaka değişecek. 3 - Sekiz yıllık eğitimi mutlaka sağlayacaksınız. 4- Milletvekilliği dokunulmazlığını kürsü dokunulmazlığına çevireceksiniz... Ondan sonra 7 tane şey saydım, Siyasi Parti Kanunu. (...) 8 tane, 7 tane şey söyledim, hepsini sırıtarak dinledi."