kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Şubat 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Magic Life, global krizi iç pazarla aşacak

Dilek TAŞ/ EKONOMİ
28.02.2009
Aile başına 0-16 yaş arası iki çocuktan para almayacaklarını belirten Magic Lige Genel Müdürü Erel, "Yurtdışı pazardaki açığı iç pazarla kapatırız" dedi..
Magic Life Oteller zinciri krizde çocuk misafir politikasında esnekliğe gidiyor. Krizle beraber erken rezervasyonlarda yüzde 15 oranında bir düşüş yaşadıklarını dile getiren Magic Life Türkiye Genel Müdürü Başak Erel, bu yıl kulüplerinde aile başına 0-16 yaş arası iki çocuk için yeniden ücretsiz uygulamaya geçeceklerini belirtti. Oteller zinciri çocuksuz gelen misafirlerini ise üç ayrı kulübüne yönlendirecek.

SON DAKİKAYA ODAKLANDI
Geçmiş dönemlerde erken rezervasyon ile son dakika rezervasyon oranının yüzde 50-50 başabaş gittiğini hatırlatan Erel, bu sene erken rezervasyonlarda yüzde 15 düşüş yaşadıklarını açıkladı. Erel, 28 Şubat'a kadar olan erken rezervasyon dönemini ise 31 Mart'a kadar uzattıklarını söyledi. Erken rezervasyonlarda bu yıl mayıs ve eylül için artış temmuzda ise düşüşle karşılaştıklarını söyleyen Erel, özellikle nisan - mayıs aylarında bir hareketlenme beklediklerini, bu sene son dakika rezervasyonlara odaklandıklarını kaydetti. Erel grubun en büyük pazarı olan Almanya pazarında yüzde 2 ile 5 arasında düşüşle karşılaştıklarını belirtti. İç pazarın bu sene üçüncü büyük pazarları haline geldiğini belirten Erel "Dış pazardan doğacak açığı iç pazarla kapatırız" diye konuştu. Erel bu sene geçen senenin rakamlarını yakalamak istediklerini ifade etti.

20 MİLYON EURO RENOVAS
Erel, krize rağmen 20 milyon euro yatırımla otelleri yenileyeceklerini de belirterek "Bir otel maliyeti kadar parayı renovasyona ayırdık" dedi. Erel, Tunus Djerba'da ise yeni tesis aldıklarını açıkladı.