kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Şubat 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Gözyaşlarıyla uğurlandılar

AJANSLAR
Giriş Saati : 28.02.2009 10:05
Güncelleme : 28.02.2009 21:24
Yeni Haber
Türk Hava Yolları (THY) uçağının Amsterdam'da geçirdiği kazada hayatını kaybeden Hasan Tahsin Arısan, Olgay Özgür ve Ulvi Murat Eskin, son yolculuğuna uğurlandı. Arısan, Özgür ve Eskin'in yakınlarının yanı sıra çok sayıda havalimanı personelinin katıldığı cenaze namazında göz yaşı sel oldu.

THY yönetim binası önündeki törenin ardından cenazeler, Bakırköy 5. Kısım Camii'ne getirildi. Cenaze namazına; Enerji Bakanı Hilmi Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Harp Okulları Komutanı Tümgeneral Sinan Şanlı, THY Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin, THY Genel Müdürü Temel Kotil, Hasan Tahsin Arısan'ın eşi Neriman Arısan, kızları ve kız kardeşleri, Olgay Özgür'ün eşi Ayşe Özgür, babası emekli Pilot Yarbay Birol Özgür, annesi Ferza Özgür katıldı. Bu arada, Özgür'ün 2006 yılında THY katıldığı ve göreve başlamasında iki yıl sonra Ayşe Özgür ile hayatını birleştirdiği öğrenildi. Ayşe Özgür'ün cenazede çok bitkin olduğu gözlendi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

Pilotların yakın arkadaşları,"Murat Ural çok güzel arkadaşlarımızdı. 126 kişiyi kurtararak, büyük bir kahramanlık örneği sergilendi. Onlar birer kahraman." dedi. Kaptan Pilot Şenol Yılmaz ise, "Bu tür durumlarda uçağın yan yatması ve alev alması beklenir. Ancak buradaki arkadaşlarımız, uçağı kanatları üzerine değil gövdesi üzerine indirmeyi başararak yanmasını engellemiştir ve birçok canı kurtarmıştır. Bu kazada bir ihmal aramak hata olur." şeklinde konuştu. Cenaze namazı sırasında Arısan, Özgür ve Eskin'in yakınları uzun süre gözyaşı döktü.

KAZADA ÖLEN 3 THY PERSONELİ EDİRNEKAPI ŞEHİTLİĞİ'NDE TOPRAĞA VERİLDİ

İstanbul-Amsterdam seferini yaparken Hollanda'nın Schiphol Havaalanına inişi sırasında düşen Türk Hava Yollarına (THY) ait uçakta hayatını kaybeden 2 pilot ve bir kabin görevlisi, Ataköy 5. Kısım Camisi'nde kılınan namazın ardından Edirnekapı Şehitliği'nde toprağa verildi.

Kaptan Pilot Hasan Tahsin Arısan, İkinci Pilot Olgay Özgür ve kabin görevlisi Ulvi Murat Eskin için Ataköy 5. Kısım Camisi'nde düzenlenen askeri törene, aileleri ve yakınlarının yanı sıra Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, MHP milletvekilleri Mehmet Serdaroğlu, Ertuğrul Kumcuoğlu ve Cemalettin Uslu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, THY Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin, THY Genel Müdürü Temel Kotil, Hava Harp Okulu Komutanı Tümgeneral Sinan Şanlı, 1. Ordu Komutanlığını temsilen Tümgeneral Bülent Dağsalı, Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, THY personeli ve vatandaşlar
katıldı.

Törende, şehit İkinci Pilot Olgay Özgür'ün eşi Ayşe Özgür'ün, bir süre eşinin tabutuna sarılarak ağladığı görüldü. Bazı şehit yakınlarını da, THY personeli ve askeri yetkililer sakinleştirmeye çalıştı.

Şehitler için öğle namazının ardından cenaze namazı kılındı. Bu arada Ayşe Özgür de cenaze namazında saf tuttu. Askeri törenle cenaze aracına konulan şehitler, götürüldükleri Edirnekapı Şehitliği'nde toprağa verildi.

YARDIMCI PİLOT MURAT SEZER GEMLİK'TE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

İstanbul-Amsterdam seferini yaparken Hollanda'da piste 500 metre kala düşen Türk Hava Yolları (THY)'na ait 'Tekirdağ' isimli yolcu uçağının ikinci pilotu Murat Sezer'in cenazesi memleketi Gemlik'te gözyaşları ile uğurlandı. Murat Sezer'in cenaze töreninde eşi Selda Sezer, annesi Mürvet Sezer ve yakınları gözyaşlarına boğuldu. Acılı aile güçlükle teselli edildi.

İki yıl önce son görev yeri olan Konya'da binbaşı olarak emekliliğe ayrılan Murat Sezer'in cenazesi Gemlik'de gözyaşları ile karşılandı. Sezer'in eşi Selda Sezer, annesi Mürvet Sezer, 13 yaşındaki oğlu Ulunay Sezer ve yakınları gözyaşlarına boğuldu. 13 yaşındaki Ulunay Sezer, annesi Selda Sezer'i teselli etti. Ulunay'ın daha küçük olmasına karşın metanetli duruşu dikkat çekti.

Sezer'in Merkez Camii'nde ikindi namazına mütaakip kılınan cenaze namazına yüzlerce insan katıldı. Gemlik Müftüsü Yusuf Şahin'in kıldırdığı cenaze namazında camiye sığmayan kalabalık, caddede namaz kılmak zorunda kaldı. Cenaze namazının ardından askeri törenle uğurlanan Murat Sezer'in tabutunu askerler taşıdı. Bu sırada Sezer'in bir yakını tabuta sarılmak istedi. Genaze götürüldüğü sırada da yakınları gözyaşlarına boğuldu. Cenaze arabasına konulan Sezer'in cenazesi, uzun bir konvoyla Katırlı köyüne hareket etti. Sezer, Katırlı köy mezarlığında babasının mezarı yanına defnedilecek.

THY GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÖNÜNDE TÖREN DÜZENLENDİ

İstanbul-Amsterdam seferini yaparken Hollanda'nın Schiphol Havaalanı'na inişi sırasında düşen Türk Hava Yolları'na (THY) ait uçakta hayatını kaybeden üç pilot ve bir kabin görevlisi için saat 10:00'da tören düzenlendi.

Törene resmi kıyafetleri ile katılan yüzlerce THY çalışanı arkadaşlarını gözyaşları ve kırmızı karanfillerle uğurladı. Tören, hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Hayatını kaybedenlerin kısa biyografileri okundu.

THY Genel Müdürlüğü önünde düzenlenen törende konuşan Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Mehmet Habip Soluk, geriye dönüp bakıldığında ''şükredilecek bir mucize yaşandığını'' belirterek, çalışanların hayatlarını kaybettiğini ancak 126 vatandaşın yaşamasını sağladıklarını ifade etti. Soluk, ''Bu kahraman arkadaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine sabır diliyorum. Ulaştırma camiasının başı sağ olsun. Allah kederli günleri bir daha göstermesin'' dedi.

THY Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin de yıllardır şehit cenazelerinde konuşma yapan insanları dinlediğini, bugün ise bu konuşmayı yapmak zorunda kaldığı için üzgün olduğunu kaydetti.
Zaman zaman gözyaşlarına hakim olamayan Karlıtekin, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Kaza anından bir süre sonra telefonum çaldı. Uçağın Amsterdam'a inmeden düştüğü söylendi. Arayan kişiye 'Emin misin' diye sordum. 'Maalesef başkanım, uçağın düştüğünü bana bir dostum haber verdi' dedi. O an arkadaşlarımı kriz masasına yönlendirdim. Sonra odama geçtim. Geçenlerde nehre düşen uçak aklıma geldi. Kimsenin burnu kanamamıştı.''

Uçağın ilk görüntülerinin gelmesinin ardından üzerine düşen ağırlığın biraz hafifler gibi olduğunu dile getiren Karlıtekin, ''Ümitlenmiştik. Şehit arkadaşlarımız işlerini ciddiyetle yapan ve gereken tedbiri alan insanlardır'' dedi.

THY Genel Müdürü Temel Kotil de bir konuşma yaptı. Kotil, "Bugün burada üzücü bir kazada kaybettiğimiz arkadaşlarımızı son yolculuğuna uğurluyoruz. Arkadaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyor, ailelerin ve tüm camiamızın başı sağ olsun" dedi.

Kotil'in ardından sözü alan Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin konuşması sırasında zaman zaman göz yaşlarına hakim olamadı. Bu sırada dinleyenler de gözyaşlarını tutamadılar. Karlıtekin şunları söyledi:

"Bugün ben de böyle bir törende konuşma zorunda kaldığımdan dolayı derin üzüntü içerisindeyim. Telefonum çaldığında, arayan çalışanıma evladım eminmisin dedim? Maalesef başkanım dedi. O an yanımda bulunan arkadaşlarımız kriz masasına yönlendirirken, odama geçtim ve geçenlerde Hudson nehrine inen uçak aklıma gelmişti. Tek bir kimsenin bile burnu kanamamıştı. Uçağın ilk görüntüleri elimize ulaştığında göğsümüze çöken ağrı azalmış gibiydi. Ümidimizi dayandırdığımız bir diğer yön ise takdiri ilahının tecelli etmesinden başka bişey değildir.

Olup bitenin hakikaten bir mucize olduğunu kabul etmemiz gerekir. Ancak çok buruk bir mucize. Arkadaşlarımız 126 insanın kurtulmasına sebep oldular. 126 insanın ailesine ateş düşmesini engellediler, ama onlar bizim yüreğimize ateş düşürdüler. Şehit arkadaşlarımızı dualarımızla yad edeceğiz."

''BURUK BİR MUCİZE''

Geriye dönüp bakıldığında yaşananların hakikaten bir mucize olduğunu anlatan Karlıtekin, ancak bunun ''buruk bir mucize'' olduğunu ifade etti. Karlıtekin, görevlerini şerefli ve onurlu bir şekilde sürdüren çalışanların 126 kişinin yaşamasını sağladığını belirterek, onları dualarla yad edeceklerini söyledi. Ölenlerin ailelerine ve yakınlarına baş sağlığı dileyen Karlıtekin, olayda hayatını kaybedenlerin sevenlerine Allah'tan ''dayanma gücü'' vermesi temennisinde bulundu.

Konuşmaların ardından bir din görevlisi tarafından dua okundu. Daha sonra şehit mürettebatın Türk bayrağına sarılı tabutları, mesai arkadaşları ve yakınlarının attığı kırmızı karanfiller eşliğinde cenaze arabasına konuldu. Cenaze arabası geçerken pilotlar selam durdu.

Bu sırada törene katılan Kaptan Pilot Hasan Tahsin Arısan'ın eşi Neriman Arısan, ikinci kaptan Olgay Özgür'ün eşi Ayşe Özgür ve Murat Sezer'in eşi Selda Sezer ile kabin görevlisi Ulvi Murat Eskin'in yakınları, gözyaşlarıyla bir süre cenaze arabasının arkasında yürüdü.

Şehit pilotların mesai arkadaşları ve yakınları, gözyaşları içinde cenazeleri camiye uğurladı. Törene, İstanbul Vali Yardımcısı Mehmet Ali Ulutaş, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Orhan Birdal, THY Teknik A.Ş Genel Müdürü İsmail Demir, THY Yönetim Kurulu üyesi Hamdi Topçu, THY Genel Müdür Yardımcısı Orhan Sivrikaya, havacılık sektörünün temsilcileri, şehit mürettebatın mesai arkadaşları, yakınları, pilotlar, yer görevlileri ve vatandaşlar katıldı.