kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Şubat 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Ekonomik kriz prensesin düğün tarihini de vurdu

CİHAN
Giriş Saati : 25.02.2009 10:04
Güncelleme : 25.02.2009 22:47
Yeni Haber
Yedi yıllık bir beklemenin ardından İsveç prensesi muradına eriyor. Dün öğlen saatlerinde kraliyet sarayında İsveç prensesi Victoria, 7 yıllık dostu Daniel Westling ile nişanlandı. Bu nişan haberi akşamüzeri bir basın toplantısı ile kamuoyuna duyurulurken, yerli basın olduğu kadar, dünya basını da bu habere büyük ilgi gösterdi. İsveçli gazetelerin hemen hepsi bu habere ilk sayfalarından yer verdi.

Prenses Victoria, basın toplantısında çok mutlu olduğu söylerken, sol elini kaldırarak nişan yüzüğünü gazetecilere gösterdi. Nişanlanma süresinin bu kadar uzun sürmesini ise, birbirlerini tanımak için süreye ihtiyaç olmasına bağlayan çift, 2010 yılı bahar aylarında evleneceklerini de duyurdu. Spor salonları işleten Daniel, evlilikten sonra işlerini tamamen bırakacağını ve prensesin yanında yer alarak ona destek olacağını belirtti. Çift, Prenses Victoria'nın spor salonuna gitmesi ile tanışmıştı.

Bu arada, Daniel'in kraliyet ailesinden gelmediği için Kral 16. Gustav'dan sonra kraliyetin başına, kurallar gereği Victoria geçecek.

VİCTORİA'NİN EVLİLİĞİ GECİKTİRMESİ, KARDEŞİ İLE ARASINI AÇMIŞTI

Bu nişana giden süreç, Victoria ile kız kardeşi Madaline arasında tartışmaların, hatta kavgaların olmasına bile yol açmıştı. Ablasının bir an önce evlenmesini isteyen Madaline, geçtiğimiz aylarda ablasıyla en sonunda şiddetli bir kavga yapmış ve bu kavganın ayrıntıları da basında geniş bir şekilde yer almıştı. Bu nişan kararı ve evlilik tarihinin yaklaşık olarak belli olması da saraydaki suların kısmen de olsa dinmesine sebep oldu.

Normalde kraliyet geleneklerinde nişan kararının alınmasıyla birlikte, hemen ardından düğün yapılırken, bu nişandan sonra düğün için bir yıllık bir süreden bahsedilmesi basında bir takım spekülasyonlara yol açtı. Bazı kaynaklar, İsveç bütçesinin çok iyi olmadığı, o yüzden de yurtdışında birçok kimsenin geleceği büyük bir organizasyonun masraflarının karşılanması noktasında durumun o kadar da iç açıcı olmadığı bildirildi.