kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Şubat 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Yunanistan'da grev

Giriş Saati : 25.02.2009 15:51
Güncelleme : 25.02.2009 22:47
Yeni Haber
Yunanistan'da kamu çalışanları, "hükümetin izlediği ücret politikasını protesto etmek" amacıyla bugün 24 saatlik grev yaptı...
Yunanistan Kamu Çalışanları Konfederasyonunun (ADEDY) çağrısıyla başlayan grev süresince, devlet dairelerindeki müşteri hizmetlerinde aksamalar oldu.

Yerel yönetim çalışanlarının yanı sıra ilk ve orta öğretim kurumlarında görevli öğretmenlerin de greve katılmasıyla okullarda ders saatleri boş geçti.

Sivil hava yolu taşımacılığı çalışanlarının da greve destek vermesi üzerine iç ve dış hatlara yapılan seferlerden birçoğu iptal edildi.

Sağlık sektörü çalışanlarının katıldığı grev süresince hastanelerde yalnız güvenlik ve acil durum servislerinin hizmet verdiği kaydedildi.

Emniyet sandığının "çöktüğü" yorumunu yapan çalışanların grev nedenleri arasında, Yunanistan genelinde 15 bin emeklinin 17 aydır kıdem tazminatlarının ödenmesini beklemesinin de bulunduğu belirtildi.

Çalışanların, bu sorunun bir an önce çözülmesi, ekonomik krizin ağırlığının çalışanlarla emeklilere yansıtılmaması ve sağlık alanındaki hizmetin yoğunlaştırılmasını talep ettiği bildirildi.

Çalışanlar, Atina'nın merkezindeki Klathmonos meydanında bir protesto gösterisi de yaptı.
Bu arada ADEDY temsilcileriyle bir araya gelen Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis'in, sendikadan taleplerini makul düzeyde tutmalarını istediği bildirildi.

AA