kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Şubat 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Talat ve Hristofyas 20. kez görüşüyor

Giriş Saati : 25.02.2009 10:49
Güncelleme : 25.02.2009 22:47
Yeni Haber
KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas, Kıbrıs sorununa çözüm bulmayı amaçlayan kapsamlı müzakereler çerçevesinde bir araya geldi.

Lefkoşa ara bölgede 20. kez bir araya gelen taraflar, müzakerelerde ikinci ana başlık olan mülkiyet konusunu ele alıyor.

Liderler arasında baş başa başlayan görüşme, liderlerin heyetleri ve BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Taye Brook Zerıhoun'un da katılımı ile devam edecek. Bugünkü görüşmeye, BM Genel Sekreterinin Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer katılmıyor.

Liderler, 12 Şubatta yapılan son görüşmede, mülkiyet konusunun, takas, tazminat ve iade yoluyla çözümüne ilişkin uyulacak kriterleri karşılıklı olarak sunmuştu.

Tarafların bugün, kriterlerle ilgili yapılan eleştirileri yanıtlaması ve birbirlerinin önerilerin gözden geçirmesi bekleniyor.

Bugünkü görüşmede, mülkiyetten sonra hangi ana başlığa geçileceğinin de belirlenmesi öngörülüyor.

Cumhurbaşkanı Talat, mülkiyet konusunda bir görüşme daha yaptıktan sonra, başka bir konuya geçme olasılıklarının yüksek olduğunu açıklamıştı.

Hristofyas, ise dün Sırbistan'da yaptığı açıklamada, ''Kıbrıs Rum tarafının, Kıbrıs Türk tarafından, göçmenlerin malları konusunda ne yapacaklarına kendilerinin karar vermeleri hakkına saygı göstermesini beklediğini'' söyledi ve ''göçmenlerin kendi malları konusundaki haklarının, olmazsa olmaz olduğunu'' iddia etti.

Liderlerin, 19 Şubatta yapmaları öngörülen 20. görüşme, Hristofyas'ın kayınpederinin ölümü üzerine bugüne ertelenmişti.