kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Şubat 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Dansözlü âlem koltuktan etti

25.02.2009
Çinli heyet, devlet bütçesinden aldıkları ödenekle "iş" gezisine çıktı. Ancak Türkiye'yi de kapsayan 65 bin dolarlık gezide dansöz oynatıldığı, mankenlerle podyumda dans edildiği, 7 yıldızlı otelde kalındığı ortaya çıkınca vali kovuldu..
Olay, Türkiye, Mısır, Birleşik Arap Emirlikler ve Mısır'ı kapsayan geziye ait video görüntülerin internet sitelerinde yayınlanmasıyla patladı. 14 gün süren geziye ait 17 dakikalık görüntüler ülkede tam bir bomba etkisi yarattı. Ülkenin en çok satan iki gazetesi China Daily ve Guangzhou Daily'nin skandalı manşetlerine taşımaları sonrası Komünist Parti başta Vali Rigui olmak üzere geziye katılan diğer yetkililerin işlerine son verdi.

ELMAS MADENİNE GİTMİŞLER
Gezinin anısına grup tarafından çekilen özel görüntülerin derlemesinden oluşan videonun internet sitesine kimin tarafından sızdırıldığı bilinmiyor. Ancak görüntülerde İstabul'a gelen kafile kadın ve erkek mankenlerle podyumda dans ediyor. Dubai ve Mısır'da dansözlerle göbek atıyor. Yaklaşık 65 bin dolara mal olan gezi sırasında elmas madenlerine giden, bol bol alışveriş yapan grup Dubai'de 7 yıldızlı Burj El Arab Oteli'nde konakladı. Parti daha önce verdiği söz çerçevesinde pozisyonlarını kötüye kullanan yetkililerin görevden alındığını ve haklarındaki soruşturmanın tamamlanması sonrası adli sürecin başlayacağını belirtti.

YOLSUZLUK İLK SIRADA
Dünyanın en büyük ekonomik güçlerinden Çin'in bu hızlı gelişiminin bedeli devletin farklı kademelerini saran yolsuzluk, görevin kötüye kullanılması ve rüşvet oldu... Çin Komünist Partisi'nin de geçtiğimiz yıl ki ulusal kongresinin ana gündem maddesi olan yolsuzluk dün bir kez daha Çin basının manşetindeydi. Bunun nedeniyse Çin'in güneyinde bulunan Guangdong eyaleti Komünist Parti Başkan Yardımcı'sının adının karıştığı tatil skandalıydı. Duanzhou bölge valisi görevini de yürüten Tan Rigui "iş seyahati" adı altında 13 parti yetkilisi ve yakınıyla çıktığı lüks tatil sonrası görevinden alındı...
Haberin fotoğrafları