kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
16 Şubat 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Foto kriz

16.02.2009
Çinlilerden ABD'ye hücum
Çinliler, kriz nedeniyle emlak fiyatları büyük düşüşe geçen ABD'de ev ve işyerleri bakmaya başladı. Öyle ki Çin ve ABD'li emlak şirketleri ülkeye ortak tur organizasyonları düzenlemeye başladı. Çinli zenginlerin ilgilendikleri evlerin fiyatlarının 500 bin dolar ile 1 milyon dolar arasında olduğu belirtiliyor.

Aşağılamaya hayır
'İşten çıkarmak aşağılamaktır' ... 'İşten çıkarmaya hayır' bu iki slogan Şili'de birçok duvar üzerinde görülebilecek iki grafiti. Fotoğrafta yere bakan adam işsizlikten bunalmış. Aslında onun gibi pek çok işsiz Şili'de sıkıntılar nedeniyle işçi bulma büroları önünde kavgalara da karışıyor.

Not defteri kalınlaşıyor

Rusya'daki bu fotoğraf, Sibirya'nın Krasnoyarsk şehrinde bir borçlunun evinde çekilmiş. Elinde not defteri ve kalemi olan Bailiff Olga Kulsha isimli kadın görevli, evde haczedeceği eşyaları not ediyor. Bornozla oturan adamın yüzündeki ifade de aralıkta işini kaybeden yarım milyon Rus'un acısını yansıtıyor.

Korumacılığa 'koruma'
G7'ler İtalya Maliye Bakanlığı'nda bir araya geldi ve yeni finansal sistemin kurallarını tartıştı. Maliye bakanları, küresel ekonomiyi canlandırmak ve koruyucu politikaları engellemek için işbirliği sözü verdi. Fotoğraftaki polisler de onları korudu.

Darağacı kuruldu
İspanya'da çalışanları simgeleyen bu asılmış adam kuklası önemli bir başkaldırının simgesi. 'ERE NO' sloganı ile yola çıkan çalışanlar kriz nedeniyle parlamentoda konuşan Başbakan Jose Luis Rodriguez Zapatero'yu protesto ediyor.

1997 krizini aratmıyor

Asya'da 1997 krizine benzer görüntüler yaşanıyor. Asya'nın en büyük dördüncü ekonomisi Güney Kore'de Maliye Bakanı Kang Man ana hedefi iş yaratmak olan yeni bir paket açıkladı ama...
Haberin fotoğrafları