kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
16 Şubat 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'Sektörü yabancıya bırakmayız' diyen Ziylan, 40 mağaza açacak

16.02.2009
Ziylan Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ziylan, yabancıların sektöre ilgisinin giderek arttığını belirterek, "Pazarı elaleme bırakmayacağız" dedi..
FLO ve Polaris markalarının üretici ve perakendecisi Ziylan Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ziylan, 2009 yılı planlarını revize ettiklerini yaşanan global ekonomik sıkıntıya rağmen büyümekten vazgeçmediklerini söyledi. "Kriz sebebiyle mağaza kapatmak ve işten çıkarmak yerine daha az mağaza açacağız ve çalışan sayısını artırmaya devam edeceğiz" diyen Ziylan, grupta 115 mağaza bulunduğunu ve bu yıl 40 yeni mağaza açacaklarını dile getirdi. Ziylan, "Geçen yıl ihracatta yüzde 40'lık bir düşüş yaşadık. İhracatımız 2008'de 11 - 12 milyon dolara kadar geriledi. Yine de büyüme hedefimiz devam ediyor. Toplam mağaza sayımızı bu plan doğrultusunda yıl sonuna kadar 142 olarak hedefledik" diye konuştu.

600 KİŞİ İŞE ALINACAK
Açılacak mağazalarda yaklaşık 600 kişiye iş imkânı yaratacaklarını ifade eden Ziylan, yurtdışındaki mağaza sayısını da artıracaklarını söyledi. Yurtdışındaki mağaza sayısını artıracaklarını ancak grubun öncelikle planının iç pazarda büyümek olduğunu ve mağaza sayısı itibariyle sektörde lider olduklarının altını çizen Ziylan, şunları söyledi: "Yabancı zincirlerin Türkiye ilgisi giderek artıyor. Çünkü fırsat var. Fransa'nın en büyük zinciri olan bir markanın bin 800, diğerinin ise bin 200 mağazası var. Bu bize nüfus bakımından bizden az olmalarına rağmen Türkiye'de çok büyük bir pazarın olabileceğini gösteriyor. Bu pazarı elaleme bırakmayacağız ama dışarıda da yavaş yavaş büyümemize devam edeceğiz. Bu yıl Avrupa ve Kuzey Afrika başta olmak üzere yeni mağazalar açmaya devam edeceğiz."