kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
16 Şubat 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Mavi halkalı iğne hayat kurtarıyor

HAZIRLAYAN Barış ERGİN
16.02.2009
Lilly İlaç'in düzenlediği 'Diyabeti Yaşıyoruz' yarışmasına katılanlar hastalığın sembolü, mavi halkalı iğneden alarak 18 ülkedeki bin 100 çocuğa ilaç gönderilmesine katkıda bulunacak..
Dünyada yüz milyonlarca insan her gün belli aralıklarla parmak uçlarını deliyor ve birkaç kez insülin enjeksiyonu yapıyor. Üstelik yaşamlarını sürdürebilmeleri için bunu ömür boyu tekrarlamaları gerekiyor. Diyabetten bahsediyoruz. Her ülkede nüfusun yaklaşık yüzde 3 -5'ini etkisi altına alan hastalıktan. Türkiye'de de yaklaşık 3 milyon kişi diyabet hastası.

DESTEK İÇİN YARIŞ
Türkiye'de bugüne kadar eğitim, klinik çalışmalar ve sosyal sorumluluk projeleri için toplam 217 milyon dolarlık yatırım yapan Lilly de diyabet hastalarına destek için bir yarışma başlattı. 'Diyabet'i Yaşıyoruz' adlı yarışmaya katılanlar, diyabetin küresel sembolü olan "mavi halkalı" diyabet iğnesi alacak. Mavi umudu, halka ise birleşmeyi sembolize ediyor.Dağıtılan her iğne setinden kazanılan bir dolar da Bir Çocuğa Hayat Programı'na bağışlanacak. Bir Çocuğa Hayat Programı, Uluslararası Diyabet Federasyonu'nun 18 gelişmekte olan ülkedeki bin 100'den fazla çocuk için yaşam kurtaran diyabet ilaç ve malzemesi sağlıyor.

SANATLA BULUŞMA
Yarışma dedik ama bilinen diğer sosyal sorumluluk yarışmalarından biraz farklı. Çünkü jüri üyeleri arasında Yazar Yaşar Kemal, fotoğraf sanatçısı Ara Güler ve ressam Mehmet Güleryüz var. Lilly İlaç bu yarışmayı dünya çapında, Uluslararası Diyabet Federasyonu ve Uluslararası Pediatrik ve Adolesan Derneği'nin desteği ile düzenliyor. Türkiye'de ise Türkiye Diyabet Vakfı, Çocuk ve Adelosan Diyabetikler Derneği ve Diyabetle Yaşam Derneği işbirliği içinde. Yarışma başladı. www.turkdiab.org, www.diyabetiyasiyoruz.org ve www.lilly.com.tr sitelerinden detaylı bilgi alıp yarışmaya katılabilirsiniz. Son katılım tarihi 31 Mart 2009.