kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
16 Şubat 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Haber turu..

16.02.2009
Kahn'dan ikinci dalga uyarısı
G-7 zirvesinde konuşan IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn, ülkelerin ikinci bir kriz dalgası ile yeniden vurulabileceği uyarısında bulundu ve bazı ülkelerin ekonomik krize kurban gidebileceklerini söyledi. Kaygısının, gelecek yıl içinde, büyük ekonomilerin fondan destek arayışına girmesi olduğunu belirten IMF Başkanı, önceki varlıklı dünyanın şimdilerde derin bir bunalımın tam ortasında olduğunu söyledi.

Paketin kabulu tarihi bir adım
ABD Başkanı Barack Obama, Kongre'nin, 787 milyar dolarlık, ekonomiyi teşvik paketini onaylamasından memnuniyet duyduğunu söyledi. Bunu tarihi ibir adım olarak niteleyen Obama, çok fazla ihtiyaç hissettikleri dönemde çıkan paketin büyük hedefi olduğunu belirterek "Bu düzelme yolumuzda önemli bir dönüm noktası. Yasayı kısa sürede imzalayacağım. Bu tarihi adım, ekonomimizi düzlüğe çıkarmamız için yaptıklarımızın başlangıcı olacak" dedi.

Fabrikalar, geriye göçü düşünüyor
Archstone Danışmanlık Şirketi'nin araştırması, yurtdışına yatırım yapan büyük firmaların artan maliyet, kalitedeki düşüş, imalat ve nakliyedeki zaman kaybı ile açık denizlerdeki korsan tehlikesinden dolayı yurtdışı yatırımlarını yeniden gözden geçirdiklerini ve fabrikalarını tekrar ABD'ye taşıma fikrine sıcak baktıklarını ortaya koydu. İlk olarak Kia için şasi ve gövde bölümlerini üretecek olan Sewon America şirketi üretim yeri olarak ABD'nin Georgia eyaletindeki La Grange şehrini şeçti.

Marina Hotel'in satışı zorda

Donald Trump'ın, önümüzdeki hafta iflasını açıklaması beklenen Trump Entertainment Resort Şirketi'nden önceki gün istifa etmesi, Trump Marina Casino Oteli'nin satışını zora soktu. Geçtiğimiz mayıs ayında 316 milyon dolar değer biçilen otelin fiyatı, ekim ayında, yatırım analistlerinin değerinin çok üstünde fiyat verildiğini saptamasından sonra 270 milyon dolara indirilmişti. Atlantic City'de bulunan Trump Marina'nın içinde otel, kumarhane, sinema, gece kulübü ve spa bulunuyor.