kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Şubat 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

''Obama'nın iş yapmasına izin vermezler''

Giriş Saati : 12.02.2009 10:10
Güncelleme : 12.02.2009 22:51
Yeni Haber
İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, yeni Beyaz Saray yönetiminin ''değişim'' vaadini hayata geçirmesinin kolay olmayacağını söyledi. ..
İran Resmi Haber Ajansı'nın (İRNA) bildirdiğine göre, Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez ile telefonda yaptığı görüşmede ikili ilişkiler ve uluslararası konularda fikir teatisinde bulundu.

Ahmedinejad, büyük güçlerin gün geçtikçe güç kaybettiklerini belirttiği konuşmasında İran ve Venezuela'nın bu güçler karşısındaki direniş ve mücadelelerinin devam edeceğini kaydetti.

Washington yönetiminin dünya politikalarındaki ''değişim'' söylemlerine ilişkin olarak da Ahmedinejad, ''ABD'nin yeni Başkanı Barack Obama, değişim sloganıyla iş başına geldi, ancak zorba ve siyonist liderlerin, onun iş yapmasına izin vereceklerini sanmıyorum'' ifadesini kullandı.

Ahmedinejad, ''Venezuela ve Latin Amerika halkları için kahraman ve örnek lider'' diye övdüğü Chavez'e ve onun şahsında Venezuela halkına sağlık ve başarı dileklerinde bulundu.

Chavez de, İran İslam Devrimi'nin 30. yıl dönümünü kutlayarak başladığı konuşmasında, iki ülke halkının hakim güçlere karşı mücadelesinin süreceğini belirtti.

Venezuela lideri, halkların hizmetinde büyük bir güce dönüştüğünü belirttiği İran'a ve Ahmedinejad'a başarılar diledi.

Ahmedinejad ve Chavez, en son 10 Ocakta İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırıları ve Gazze Şeridi'ndeki insanlık trajedisi konularında görüş alışverişinde bulunmuştu.

AA