kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Şubat 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

CHP'de istifa depremi

İHA
Giriş Saati : 12.02.2009 20:46
Güncelleme : 12.02.2009 23:07
Yeni Haber
Tekirdağ'ın Saray ilçesinde CHP'nin belediye başkanlığı için gösterdiği aday Nazmi Kuşan'a tepki olarak eski milletvekili Erdoğan Kaplan önderliğindeki yaklaşık bin CHP üyesi partisinden istifa etti.

Saray'da 3 dönem CHP'den belediye başkanlığı yapan ve 22. dönemde Tekirdağ'dan CHP milletvekili olan Erdoğan Kaplan, CHP Saray İlçesi Belediye Başkan Adayı Nazmi Çoban'ın adaylıklarını protesto etti. Saray Belediye Kültür ve Sanat Merkezi'nde bir basın toplantısı düzenleyen Kaplan, 29 Mart yerel seçimlerinde Saray Belediye Başkan adayı olarak gösterilen Nazmi Çoban Saray ilçesi halkının aday olarak kabul etmediğini söyledi.

Kaplan, "Partiden istifa eden büyük bir kalabalık var. Tam rakamı bilmiyorum ama yaklaşık bin kişi partiden istifa ediyor. İstifalar daha da artacaktır. Ben 26 yaşındaki oğlumla partimi beraber büyüttüm. En zor şartlarda partimizi terk etmedik, sahip çıktık. Fakat genel seçimlerden sonra anti-demokratik uygulamalardan ve parti içindeki bir yarıştan dolayı böyle bir kinli davranışı içimize sindiremedik. Fakat geldiğimiz konum Saray 20 yıldır CHP'nin kalesidir. Bu konuda en alttan en üste kadar herkesi uyardık. Ama bizi ve halkı dinleyen olmadı. 29 Mart sabahı bunu anlayacaklar. CHP Türkiye'nin her yerinde bunları yapıyor. Hak etmeyen insanları, örgütte emek ve alın teri veren kişiler yerine bize 20 yıldır hakaret eden, küfür bazına varacak hakaretler eden zatı getirip aday gösterdiler. Adayı halkımızın kabul etmediğini gördüm bende çok sevdiğim partimden istifa ediyorum. Saray'daki kalenin yıkılmasındaki en büyük etken Sayın Enis Tütüncü'dür. Partimiz burada çok zor durumda kaldı, biz bu adaya oy vermeyeceğiz. İstifaların baş sorumlusu CHP Tekirdağ Milletvekili Enis Tütüncü'dür" şeklinde konuştu.

Erdoğan Kaplan daha sonra istifa dilekçesini imzalayarak salonda bulunan partililerle sohbet etti.