kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Şubat 2009, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
NAZLI ILICAK

Ortam dinlemesi

Emekli Org. Şener Eruygur'un eşi Mukaddes Hanım'ın, GATA Beyin Cerrahisi'nde görevli, Albay Nusret Demircan ile yaptığı konuşma, evvelki gün, internet ortamına düştü ve gazetelere de yansıdı. Bu bir telefon kaydı değil, ortam dinlemesiydi . Ya, GATA Hastanesi toptan dinleniyor ya da, sadece Şener Eruygur'un tedavisiyle ilgilenen doktorların bulunduğu bölüm dinleniyor.
Mukaddes Eruygur'a ait cümleler dikkat çekici: "Şimdi bu Zekeriya Öz (Ergenekon savcısı) 13. mahkemede. İtirazlarımızı bunlar kapıyor. 12. ve 14. mahkemeler bizdenmiş."
Mukaddes Hanım, Hürriyet'te, Saygı Öztürk'e yaptığı açıklamada, o konuşmayı kabul ederek "Kocama yapılan zulüm karşısında ağzımı kapatıp oturacak değilim. Onun düşürüldüğü duruma isyan ediyorum. Bu kapsamda kızgınlığımı dile getirmiş olabilirim" demiş. " Önemli olan, konuşmaları kimlerin kaydedip, yayınladığı" diye sürdürmüş sözlerini.
Evet... Kimlerin kaydedip yayınladığı da önemli ama bu sözler de, hem, hukuk sistemimizin zaaflarını, hem de mahkemelere duyulan güvensizliği sergilemek açısından ehemmiyet arz ediyor. "Kimi mahkeme bizden; kimisi onlardan..."
Muhtemelen, nöbetçi 12. Ağır Ceza, Tolon'un tahliyesine karar verdiği için, dinleme kaydı, internet ortamında kamuoyuna duyuruldu.
Mukaddes Eruygur'un sözleri ile söz konusu mahkemenin tahliye kararına gölge düşsün istendi? Zaten tartışılan bu karar, daha da münakaşaya açık hale geldi. Çünkü "onlardan olan" mahkeme, tahliyeye hükmetti.
Ortam dinlemesi yasal olabilir fakat konuşmanın medyaya sızdırılmasında iyi niyet görmek mümkün değil. Yargı bir darbe daha aldı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın