kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Şubat 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Taraflar arasında görüş ayrılıkları var

AA
Giriş Saati : 12.02.2009 19:21
Güncelleme : 12.02.2009 22:51
Yeni Haber
KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas, Kıbrıs müzakereleri çerçevesinde bugün 19'uncusunu yaptıkları görüşmede, karşılıklı olarak mülkiyet konusunda kriterlere yönelik öneri sundu.

Talat ve Hristofyas'ın Lefkoşa ara bölgedeki görüşmesi sonra erdi. 2.5 saat süren görüşmenin ardından, liderler açıklama yapmadan bölgeden ayrılırken, BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer, görüşmeye ilişkin kısa bir açıklama yaptı.

Liderlerin bugün mülkiyet konusunu görüştüklerini ve kriterlere yönelik karşılıklı öneri sunduğunu açıklayan Downer, konunun görüşülmesine, 19 Şubat perşembe günü devam edileceğini söyledi.

Bir soru üzerine, sürecin başında ve konunun oldukça zor olduğunu ifade eden Downer, BM'nin rolünün taraflara yardımcı olmak ve liderlerin bulacağı herhangi bir çözüme destek vermek olduğunu kaydetti.

Kanada'dan anayasal konularda uzman bir profesörün, çalışmalarında kendilerine yardımcı olduğunu belirten Downer, dünyada tanınmış uzman kişilerden faydalandıklarını ifade etti.

Downer, liderlerin birbirlerini çok iyi tanıdığını ve çok iyi ilişkileri olduğunu da sözlerine ekledi.

Öte yandan Hristofyas, görüşmeden önce makamından ayrılırken yaptığı açıklamada, ''mülkiyet konusunda yapılan müzakerelerden şu ana kadar gelen ilk mesajların iyimser olmadığını, iki taraf arasında görüş ayrılıkları bulunduğunu'' bildirdi.