kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Şubat 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Alaçatı'da dev operasyon: 40 gözaltı

AJANSLAR
Giriş Saati : 12.02.2009 15:31
Güncelleme : 12.02.2009 18:38
Yeni Haber
İzmir'in Çeşme ilçesine bağlı Alaçatı beldesinde düzenlenen operasyonda, Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç ile belediye görevlileri, otel sahipleri ve meclis üyelerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 40 kişi ''ihaleye fesat karıştırma, görevi kötüye kullanma'' iddialarıyla gözaltına alındı.

Özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Murat Gök'ün talimatı doğrultusunda jandarma ekipleri beldede "Fare Kapanı" adı verilen operasyon başlattı. Operasyon kapsamında belediye başkanı Muhittin Dalgıç, belediye çalışanları, belediye meclis ve otel sahipleri üyelerinin de aralarında yer aldığı yaklaşık 40 kişinin jandarma tarafından gözaltına alındığı bildirildi.


İhaleye fesat karıştırma ve görevi kötüye kullanma iddiaları üzerine özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Murat Gök'ün talimatıyla yapılan operasyondan sonra jandarma ekipleri, Alaçatı Belediyesi ve Başkan Dalgıç'ın evindeki çeşitli evraklara el koydu.

Ekiplerin evindeki incelemesine, Dalgıç'ın da refakat ettiği belirtiliyor. Olayın duyulmasından sonra Alaçatılı vatandaşlar, Muhittin Dalgıç'ın evinin önünde toplandı.

Jandarmalar belediye önünde nöbet tutuyor.Son operasyonla birlikte İzmir'de yolsuzluk suçlamasıyla gözaltına alınan belediye başkanı sayısı beşe çıktı.

Sekiz ay tutuklu kalan Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu ve 18 gün tutuklu kalan Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Kaynaklar Belediye Başkanı Mustafa Karagülmez ve Güzelbahçe Belediye Başkanı Ertan Avkıran ise halen cezaevinde bulunuyor. İzmir'de yakın zamanda gözaltına alınan söz konusu beş belediye başkanından ikisi AK Partili, üçü CHP'li.