kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Şubat 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Havalar nasıl olacak? - HARİTALI

Giriş Saati : 12.02.2009 08:18
Güncelleme : 12.02.2009 22:26
Yeni Haber
Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı (Ankara, Eskişehir, Çankırı, Kırıkkale, Yozgat, Kırşehir ), Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri (Bolu, Düzce, Kastamonu, Karabük, Çorum, Tokat, Amasya ), Doğu Anadolu'nun batısı (Erzincan, Malatya, Elazığ, Tunceli ve Bingöl), Güneydoğu Anadolu'nun batısı (Adıyaman, Kilis, Gaziantep, Ş.Urfa) ile Zonguldak, Bartın ve Erzurum çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Marmara, Ege ve Batı Akdeniz'de (Antalya, Burdur, Isparta) kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI : İç ve kuzeydoğu kesimlerde 3 ila 5 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR : Ülke genelinde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, iç ve batı bölgelerde kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ :
Yağışların Marmara, Ege ve Batı Akdeniz'de(Antalya, Burdur ve Isparta) kuvvetli olması beklenildiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (sel, su baskını vb.) tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR : İç ve batı bölgelerimizde rüzgarın güneybatı yönlerden (Lodos) kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesi beklenildiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (soba zehirlenmesi, çatı uçması vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

ÇIĞ RİSKİ :
Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu (Erzurum, Van, Bitlis ve Hakkari başta olmak üzere) ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON UYARISI : Sabah ve gece saatlerinde Doğu Anadolu'nun doğusunda buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA : Çok bulutlu, bölge geneli kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Rüzgarın; güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli olarak eseceği tahmin ediliyor.

EGE : Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli kuvvetli olmak üzere yağışlı geçecek. Yağışlar Kıyı Ege'de (İzmir, Aydın, Muğla ile Manisa) sağanak ve gökgürültülü sağanak, iç kesimlerde yağmur ve sağanak şeklinde olacak. Rüzgar güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

AKDENİZ : Parçalı çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Batı Akdeniz'de kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli batısında kısa süreli fırtına şeklinde esecek.,

İÇ ANADOLU : Parçalı ve çok bulutlu, kuzeybatısı (Ankara, Eskişehir, Kırıkkale, Yozgat, Çankırı, Kırşehir) yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli olarak esecek.

BATI KARADENİZ : Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde batısı (Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın ) zamanla bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli olarak esecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ : Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde Çorum, Amasya ve Tokat çevreleri yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; Orta karadeniz'de güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli olarak esecek. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU : Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde Malatya çevreleri ile zamanla batısı (Malatya, Tunceli, Elazığ, Bingöl ve Erzincan) ile gece saatlerinde Erzurum çevreleri yağışlı geçecek. Yağışlar genellikle yağmur, akşam saatlerinden itibaren Erzincan ve Tunceli'nin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur, Erzurum çevrelerinde kar şeklinde olacak. Rüzgar; batısında güney ve güneybatı yönlerden (Lodos) kuvvetli olarak esecek. Sabah saatlerinde Muş çevrelerinde sis görülecek. Bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinin (Erzurum, Van, Bitlis ve Hakkari başta olmak üzere) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU : Parçalı ve çok bulutlu, Adıyaman, Gaziantep ve Kilis çevreleri ile zamanla Diyarbakır ve Ş.Urfa çevreleri kısa süreli yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...