kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Şubat 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Antalya'da göçük

AA
Giriş Saati : 12.02.2009 17:46
Güncelleme : 12.02.2009 18:38
Yeni Haber
Antalya'nın Döşemealtı ilçesi Çubukbeli mevkisindeki bir kum ocağında göçük meydana geldi.

Antalya-Ankara kara yolunun Çubukbeli mevkisinde, Dağıstan Kum İnşaat Ticaret ve Sanayi Şirketi'ne ait kum ve çakıl ocağında çalışan işçilerin üzerine ocağın yakınındaki tepeden kaya ve kum yığını düştü.

Göçüğü fark eden 3 işçi ocaktan kaçarken kepçe ve kırıcı operatörleri Sami Demirtaş ile Mehmet Çelik göçük altında kaldı.

Şirket sahibi Hasan Dağıstan yaptığı açıklamada, ''Ne olduğunu bilemiyorum. Bir anda göçük oluşmuş. 2, 3 arkadaşımız göçük altında kaldı. Çok üzgünüm. Kalp hastasıyım. Fenalaştım ve olay yerinden ayrılmak zorunda kaldım'' dedi.

Çubukbeli mevkisindeki göçüğün meydana geldiği kum ocağının yanındaki başka bir şantiyede çalışan atölye ustası Recep Önder, gazetecilere yaptığı açıklamada, çalıştıkları sırada su sesine benzeyen güçlü bir gürültü duyduklarını söyledi.

Baktıklarında kayaların dağdan koparak düştüğünü gördüklerini belirten Önder, olay yerindeki sarı bir kamyonun geri geri giderek kayaların altında kalmaktan kurtulduğunu ifade etti.

Önder, gazetecilerin göçüğe dinamitin neden olduğuna ilişkin iddiaları hazırlatması üzerine, olay öncesinde dinamit sesi duymadıklarını bildirdi.

ÇALIŞMALAR DURDURULDU

Antalya'da göçük meydana gelen taş ocağındaki arama çalışmaları durduruldu.

Sivil savunma ekipleri ve jandarma, göçük bölgesinden ayrıldı, iş makineleri çalışmayı bıraktı. Göçük altındaki 2 işçinin aileleri ise çalışmaların durdurulmasına tepki gösterdi.

Dağıstan Kum Çakıl İnşaat şirketine ait ocakta bugün meydana gelen göçüğün altında kalan 2 işçiye ulaşılamadı.

Mehmet Çevik'in yakınlarının, çaldırdıkları cep telefonuna cevap verildiğini söylemeleri üzerine sivil savunma ekipleri bölgedeki tüm çalışmaları durdurdu. Araçların dahi hareket etmesine müsaade etmeyen ekipler, 15 dakika süreyle dinleme yaptı. Ancak sonuç alınmaması üzerine bu kez arama çalışması tamamen sona erdirildi.

Çalışmanın sonlandırıldığını gören aileler yetkililere tepki gösterdi. "Çalışın" diye bağıran işçi yakınları yetkililerin etrafını sardı. Bazı işçi yakınlarının da sinir krizi geçirdikleri görüldü.

Çalışmaların sona ermesiyle sabah saatlerinden beri bölgede bekleyen 3 ambulans olay yerinden ayrılarak Antalya'ya hareket etti.

Kazı çalışmalarında kullanılmak için getirilen 3 kepçe de durdurma kararının ardından çalışmadı. Sivil savunma ekipleri ile jandarma göçük alanından ayrıldı.