kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Ocak 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Şeyh Mansur

266 milyon euro teklif etti, iki katını borsada kaybetti

DIŞ HABERLER
17.01.2009
Milan takımından Kaka'ya 266 milyon euro teklif eden Şeyh Mansur'un borsadaki hisseleri 488 milyon euro değer kaybetti..
İngiltere Premier Lig takımlarından Manchester City'yi satın aldığı günden itibaren dünya basınının gündeminden düşmeyen Arap Şeyhi Mansur'un son transfer girişimi pahalıya patladı. İngiliz The Sun gazetesinin haberine göre, şeyh İtalya'nın Milan takımında top koşturan ünlü Brezilyalı futbolcu Kaka'nın transferi için önerdiği rekor fiyatın iki katını borsada kaybetti. Şeyh'in, Barclays bankasının borsalarındaki hisselerinin 488 milyon euroluk (yaklaşık 1 milyar TL) değer kaybına uğradığı kaydedildi.

3.8 MİLYAR FAKİRLEŞTİ
Şeyhin, 266 milyon euroya kadar çıkan uçuk Kaka transferinin borsadaki hisselerine olumsuz yansıması sonucu böyle bir kaybın yaşandığı açıklandı. Satın aldığı takımı ön sıralara taşımak için kesenin ağzını açan şeyhin Barclays'teki 36 milyar euro olduğu düşünülen serveti de son gelişmelerden sonra 3.8 milyar euro azaldı. İsmi açıklanmayan borsa yetkilisi, "Şeyh Mansur'un günü, hisseleri hakkında aldığı haberle cehenneme dönmüştür. En yüksek transfer ücretini öneriyorsunuz ve saatler sonra hisslerinizdeki düşüş size 448 milyon euroya patlıyor" diye konuştu.

YİNE DE VAZGEÇMİYOR
38 yaşındaki şeyhin yaşanan ekonomik kriz günlerinde bu denli yüksek bir rakamı sadece bir futbolcuya veren şeyhin borsadaki kaybından sonra dahi transferden vazgeçmemesi ise şaşkınlıkla karşılandı. Haberlere yapılan diğer yorum da "Şeyhin Kaka transferindeki ısrarı ona Afrika ülkesi Gambiya'yı satın almayı kaybettirdi' oldu.
Haberin fotoğrafları