kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Ocak 2009, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Ergenekon kimin işine yarıyor!..

Ergenekon'un ne olduğunu tartışmıyorum. Tartışmam da.. Temeli dün Fethullah Efendinin müridi, bugün Kanada'nın hahamı bir garip meczubun 2001'de gülünüp çöpe atılmış saçmaları üzerine kurulmuş ve de hâlâ tamamlanıp bitmemiş bir iddianame beni bağlamaz.
Ben yargıya inanıyorum. Türk yargıcı, uzun da sürse, sonunda neyin ne olduğunu en hakça, en inandırıcı ortaya koyacak nasılsa..
Bulanık suda balık avlamaya çıkmışlar varsa cezalarını çekecekler. Bu arada bir kısım insan masum olduğu halde acılar yaşamış olacak. Olur.. Devletler ve milletlerin yaşamında böyle şeyler hep vardır. Hep olacaktır..
Ergenekon diyelim var..
Ergenekon adı altında da, dalga dalga eylemler yapılıyor.. İzliyoruz. Hem de artık kusacak kadar yoğun izliyoruz. Elime gazete almak, televizyon açmak istemiyorum. Öyle gündem oluyor dalgalar..
İtirazı olan var mı?.
Peki kime yarıyor bu Ergenekon hiç gerçekçi düşündünüz mü?.
Ergenekon'da adı geçen emekli subayların, eski YÖK Başkanı, Eski Yargıtay Başsavcısı, kafayı üşütmüş polis şefi gibi insanların, iddia edildiği gibi "İhtilal" yapacak halleri, güçleri var mı?.
"Var" diyen yok zaten.. Ne diyen var?..
"Bunlar ortam yaratıyorlar.."
Yani elinde ihtilal yapacak güç olan insan ve kurumlar var ülkemizde. Bunlar durup dururken darbe yaparlarsa, ne içerde kabul görürler, ne dışarda.. O zaman ortam yaratmak gerek.
Düşünün bakalım, bu ülkede ihtilal yapacak güç kimin elinde?..
1920'lerden başlayarak.. Osmanlı'yı devirmekten itibaren..
Ordu'da.. Ordu ihtilali nasıl yapar?. Hiyerarşik komuta düzeni içinde.. 1960'ta Menderes en tepelere tetikçilerini getirmeyi başardığı için 27 Mayıs emir komuta zincirinde yapılmamış, ama kısa zamanda ülke yönetimi Milli Birlik Komitesi'nden, emir komuta zincirine, yani Silahlı Kuvvetler Birliğine geçmişti.
12 Eylül'ü ve ara müdahaleleri zaten biliyorsunuz. Yani..
Ergenekon diye bir darbe, terör örgütü varsa eğer, bunun arkasında Ordu Komuta Kademesi olmalı.. Bakın bakalım komutanlara.. Size böyle bir izlenim veren var mı?.
Böyle bir iddia komiktir.
O zaman Ergenekon ne?.
Tüm dünyada bir ortak yöntem vardır.. Esrarlı bir sorun çözülemiyorsa, işe sondan başlanır.. Çıkış noktası şu olur?.
"Kime yarıyor?.."
Onuncuya varan Ergenekon Dalgaları kime yarıyor?..
Tahminleri geçin.. Somut örneklere bakın?.. Dün, Deniz Feneri gibi korkunç bir soygun iktidara tam bulaşırken gündemden Ergenekon dalgasıyla kalkmadı mı?..
Bugün, Gazze, Recep Tayyip Erdoğan'ın tam da baş müttefiki Amerika ile arasını açacak, hatta gözden çıkarılmasına sebep olacakken, gündemden Ergenekon dalgasıyla çıkmadı mı?.
Ne zaman bir Ergenekon dalgası olsa, gündem değişiyor.. Hangi gündem?.. İktidarı sıkan, sıkıştırmaya başlayan gündem..
Yahu bu nasıl bir darbe örgütüdür ki, hep eylemleri, darbeyi yapacaklara değil de, her nasılsa sözüm ona yıkılacaklara yarıyor?.
Benim demokrat, liberal, asil arkadaşlarım işe bu taraftan bakmayı denediler mi?.
Denemezler.. Çünkü onların kalemleri merkezden yönetilir..
İşte örnek.
Bunlar liberal, bunlar demokrat, bunlar açıklıktan, şeffaflıktan yana ideal vatandaş değiller mi lafın gelişi.. Soruyorum onlara..
Türkiye, hukuk devleti değil mi?. Temelinde Anayasa yok mu?. Anayasa'nın temeli "Kuvvetler ayrımı" değil mi?.
Peki o zaman Yürütmenin Başı Başbakanın görülmekte olan bir davaya hemen her gün müdahale edip "Ben bu davanın savcısıyım" demesi, Anayasa'nın hem de en temel kuralının ihlali, yürütme ile yargıyı birleştirmesi değil mi?.
Biri çıkıp yazdı mı, sordu mu, bu Anayasa İhlalinin hesabını?. Başbakan, üstelik laf ola konuşmadığını da üsteliyor durmadan..
"Bunlar daha başlangıç, gelecekte daha neler olacak" demek, ne demek?. Ne olacaksa yargıda olacak.. Yürütme nerden biliyor, o yargıyı yönetmiyorsa eğer?.
Daha neler olacağını bilmem.. Onu medyadaki satılık kalemler biliyor ve yazıyor zaten, onlara sorun. Ya da TRT'yi izlemeye devam edin.
Ben ne zaman olacağını biliyorum.
Ülke seçim sath-ı mailinde..
Amerika "Türkler oyununuzu AKP'ye verin" diye mesajları yığmaya başladı..
Seçimlerden AKP daha güçlü çıkmalı.. Yüzde 47'nin altına düşmek bir yana, 50'leri aşmalı.. O zaman laik cumhuriyetçiler biter. Ordu iyice yıpranır. Ilımlı İslam anayasalı Türkiye'nin önü açılır.
Bunu sağlamanın en kolay yolu ne?.
Korkak, kolay etkilenen seçmenler üzerine oynamak.. Medya çoğunluğu zaten kontrolde. O zaman seçimler Korku İmparatorluğu'nda yapılmalı..
Yani en vurucu dalgalar martta gelecek.. Hatta martın son haftasında.. Seçime birkaç gün kala.. Şimdi bir daha soruyorum..
Ergenekon kimin işine yarıyor?..
Türk televizyonlarında Amerikan Derin Devletini anlatan Görevimiz Tehlike dizisini yeniden yayınlamanın tam zamanı..
Gaflet, dalalet, hatta hıyanet içinde olanlar, belki o zaman Ergenokon'un ne olduğunu ve kime yaradığını anlayabilirler..