kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Ocak 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Bebeğin tedavisi sürüyor.

4 kollu 4 bacaklı diye ailesi bıraktı

Fatih BALTACI - SABAH
17.01.2009
G.Antep'te, 4 kol ve bacakla doğan bebeğe ailesi sahip çıkmadı. 9 aylık bebeğin bakımını hastane üstlendi ve doktorunun ismi olan İlknur adı verildi..
Gaziantep'te 9 ay önce doktorları şaşırtan bir doğum gerçekleşti. Sağlıklı bir erkek bebek bekleyen İ. ailesinin dört kolu ve dört bacağı olan bir kızı dünyaya geldi. Doktorlar bebeği tedavi için hemen Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Araştırma Hastanesi'ne göndermek istedi ancak, aile çocuklarına sahip çıkmadı. Buna rağmen, Balcalı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Cerrahisi servisi, talihsiz bebeği Gaziantep'ten Adana'ya getirerek tedavi altına aldı. ÇÜ Tıp Fakültesi Balcalı Araştırma Hastanesi'nde 9 aydır tedavi altında bulunan bebeğe ailesi sahip çıkmayınca, hastane bebeğin tedavisini üstlendi ve ona kendisi ile en çok ilgilenen doktorun adı verildi: İlknur... Çocuk cerrahisi uzmanı Dr. Merdan Türker, bebeğin ailesine ulaştıklarını ve babaannesinin hastaneye gelerek, bebeğin bakımında yardımcı olduğunu söyledi.

YÜZ BİNDE BİR İHTİMAL
Kilis'te yaşayan Ahmet ve Lütfiye İ. çiftinin dördüncü çocuğu olan İlknur'un durumuna, Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erbuğ Keskin'e göre sadece yüzbinde bir rastlanıyor. Çok nadir görülen hastalıkların sebebini açıklamanın mümkün olamayacağını kaydeden Keskin, "Büyük olasılıkla akraba evliliğinin bir sonucu. İlknur benzerlerine göre daha şanslı. Çünkü, yapışık ikizlerde iki canlı arasında bir tercih söz konusu olabiliyordu" dedi. İlknur'un vücudunda bulunan fazladan iki kol ve iki bacağın bir dizi operasyon sonucu alınacağını belirten Prof. Dr. Erbuğ Keskin, şöyle konuştu: "Bu durum en çok akraba evliliğini akla getiriyor. Çünkü, İlknur'un anne ve babası kuzen. Bu akraba evliliklerinin engellenmesi gerekiyor."