kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Ocak 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Taha Aksoy

Erdoğan: Bekâra karı boşamak kolay gelir

İlker ÇOBAN /SABAH
17.01.2009
İzmir'de AKP'nin büyükşehir belediye başkan adayını Taha Aksoy olarak açıklayan Erdoğan, katıldığı toplu açılış töreninde de İsrail'le ilişkilerin kesilmesini isteyenlere "Bekâra karı boşamak kolaydır" dedi..
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin bazı il ve İzmir'in ilçelerinin belediye başkan adaylarını açıkladı. Erdoğan, Karşıyaka Spor Salonu'nda düzenlenen aday tanıtım toplantısında, partisinin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı'nın Taha Aksoy, Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı'nın Burhanettin Çoban, Ağrı Belediye Başkan Adayı'nın Hasan Aslan, Manisa Belediye Başkan Adayı'nın Bülent Kar, Bayburt Belediye Başkan Adayı'nın Hacı Ali Polat, Kütahya Belediye Başkan Adayı'nın Mustafa İça, Tunceli Belediye Başkan Adayı'nın Cihan Açıkgöz ve Uşak Belediye Başkan Adayı'nın Mesut Apaydın olduğunu bildirdi. Erdoğan ilk olarak katıldığı toplu açılış töreninde vatandaşların Gazze'yi işgal eden İsrail'le ilişkilerin kesilmesini istemeleri üzerine, "Beni bağışlayın ama bekara karı boşamak kolaydır" dedi. Erdoğan, "Güçlü haklıdır değil, haklı güçlüdür" anlayışında olduklarını belirtti.

İZMİR İLÇELERİ
Erdoğan daha sonra gittiği Karşıyaka Spor Salonu'nda ise İzmir'in ilçelerinin belediye başkan adaylarını şöyle açıkladı: "Aliağa-Tansu Kaya, Balçova-Kamil Öztürk, Bayındır-Mehmet Kerpiş, Bayraklı- Selim Gökdemir, Bergama-Raşit Ürper, Beydağ-Ahmet Eşsiz, Bornova- Mustafa Seyhan, Çeşme-Mustafa Cenger, Çiğli-Ömür Kabak, Dikili-Mehmet Önder Akşengül, Güzelbahçe-İrfan İçöz, Karabağlar- Sıddık Topaloğlu, Karaburun-Ahmet Değirmenci, Karşıyaka-Cenk Karace, Kemalpaşa-Yakup Karaca.'' Erdoğan başkan adaylarının açıklandığı toplantıda "Türkiye'nin batıya açılan kapısı, bu güzel şehir, aydınlık yarınların İzmir'ine yakışır bir şehircilik görmedi"dedi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun iyi tanıdığını ve insan olarak sevdiğini belirten Erdoğan iyi niyetinden de şüphe etmediğini ifade etti, ancak iyi niyetli olmanın yeterli olmadığını belirtti.