kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Ocak 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Çalışma Grubu'nu göreve çağırmış

Ferit ZENGİN - SABAH
17.01.2009
Teknik takibe yakalanan Bedrettin Dalan'ın Ergenekon tutuklusu Levent Ersöz'le konuşmasında Cumhuriyetçi Çalışma Grubu'nu göreve çağırdığı ileri sürüldü..
Ergenekon Operasyonu kapsamında gerçekleştirilen 10'uncu dalgada aranan İSTEK Vakfı Başkanı Bedrettin Dalan'ın, örgütün telekulağı emekli tuğgeneral Levent Ersöz'ü TSK'yı kurumsal zafiyet içerisinde bulduğunu bildirmesi ve Cumhuriyetçi Çalışma Grubu'nu göreve çağırması teknik takibe takıldı. Halen eşinin tedavisi için ABD'de olan Bedrettin Dalan'ın, 2 bin 500 kişinin ses kaydı örneklerinin bulunduğu CD'lerin ele geçmesiyle örgütün tele kulağı olduğu ileri sürülen emekli Jandarma İstihbarat Başkanı Tuğgeneral Levent Ersöz ile 2 yıl önce yaptığı telefon görüşmesi teknik takibe takıldı. Ergenekon Örgütü'nün yöneticisi olduğu ileri sürülen Dalan, Ankara'da yakalanan emekli general Ersöz'e telefon görüşmesinde Cumhuriyetçi Çalışma Gurubu'nun faaliyetleriyle ilgili tavsiye ve öngörülerde bulunduğu iddia ediliyor.

BURS LİSTESİ DE İNCELENİYOR
Bu tavsiyelerde askeri yetkililerin, toplumun bir kesiminin baskı altına alıp sindirilmesi gerektiğini gözden kaçırdığı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin son dönemde güç kullanmada kurumsal zafiyet içinde olduğu belirtildiği iddia ediliyor. TSK yetkililerinin duruma karşı duyarsız olduğu değerlendirmesinde bulunulurken, bu yüzden Cumhuriyetçi Çalışma Grubu'nun derhal harekete geçirilmesi ve grubun AKP karşıtları ile işbirliğine gitmesi, gerekirse, grubunun yeniden yapılandırılması istendiği kaydediliyor. Dalan'ın yine Ergenekon davasının tutuksuz sanığı eski Jandarma Genel Komutanı Şener Eruygur ile yaptığı telefon görüşmesinde, TSK'nın Amerika'daki bir Yahudi Lobisiyle irtibata geçip, bu çıkışı durdurması gerektiğini anlattığı görüşmede telefon takibine takıldığı ileri sürüldü. Öte yandan, operasyon kapsamında düzenlenen baskında İSTEK Vakfı'nda bulunan 80 kişilik burs listesi üzerindeki polisin incelemesi sürüyor. İSTEK okullarında okuyan öğrencilerin yer aldığı listede birinci sınıf emniyet müdürlerinden, yüksek rütbeli asker ve bürokrat çocuklarına kadar pek çok tanıdık ismin bulunduğu öğrenildi. Bu öğrencilerin velilerinin Dalan ve örgütle birebir ilişki içersinde olduğu izlenimine ulaşıldığı da iddia edildi.