kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Ocak 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
SAAT 07:00 Sivillere ateş

Ateşkese kadar vahşet

18.01.2009
İsrail başbakanı Olmert, ABD'den aldığı "Hamas'ın silah kaynakları kesilecek" garantisiyle dün akşam tek taraflı ateşkesi ilan etti. Öncesinde ise BM okulu, cami ve sivillerin yaşadığı bölgelere yine bomba yağdı..
İsrail Gazze'de katliam boyutuna varan askeri operasyonunu 22'nci gün sonunda tek taraflı ateşkes ilanıyla durdurdu. Dün akşam yapılan kabine toplantısının ardından basın toplantısı düzenleyen Ehud Olmert önce "Hamas'ın silah kaynaklarını bloke edeceğiz" sözünü bir memorandumla veren ABD'ye ve "Silah teminatını önlemek için savaş gemilerimizi göndermeye hazırız" diyen İngiltere, Fransa ve Almanya'ya teşekkür etti. Ardından "Hamas'a istediğimiz darbeyi indirdik. Gerekirse yine vururuz" diyerek gece saat 02.00'dan itibaren tek taraflı ateşkes kararı alındığını açıkladı.

'ASKERLER KALACAK'
İsrail askerleri ve onlara destek veren halkının cesaretinden dolayı da tebrik ettiğini söyleyen Olmert "Askerlerimiz ateşkesin devam etmesi için askerlerimiz Gazze'de kalmaya devam edecek" dedi. İsrail Başbakanı operasyonun başından beri katliama uğrayan Gazze'deki sivillere de seslendi. Olmert "Biz sizden nefret etmiyoruz. Hamas sizleri canlı kalkan olarak kullanıyor. Sivillerin ölümü bizi de üzdü. Ancak biz de halkımızı Hamas'a karşı korumak zorundayız" dedi.

'SİVİLLERİ ÖLDÜRMEDİK'
Sivillere zarar gelmemesi için ellerinden geleni yaptıklarını öne sürerek "Gazze'ye insani yardımlar konusunda çalışmalar sürdürülecek" dedi. Ateşkes kararının son saatlerine kadar saldırılarını sürdüren İsrail Ordusu ise önceki geceden bu yana boyunca aralarında aralarında iki cami ve BM okulunun da bulunduğu 50 noktayı vurdu. Gazze'nin kuzeyindeki Beit Lahiya'da 1600 kişinin İsrail saldırılarından korunmak için sığındığı okul tank ateşine tutuldu. Saldırıda ikisi çocuk 6 kişi öldü. İsrail'in tek taraflı ateşkesinin önceki gün Dışişleri Bakanı Tzipi Livni'nin ABD'li meslektaşı Rice ile "Hamas'ın silah kaynaklarını bloke etmek garantisini içeren" memorandumla sağlandığı söyleniyor. Öte yandan Olmert'in açıklamasından kısa bir süre sonra Hamas İsrail sınır ötesine roket saldırısı yaptı.
Haberin fotoğrafları