kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Ocak 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
ÖDÜL ALMIŞTI... Abdullah Oğuz'un yönetmenliğini üstlendiği 2007 yapımı "Mutluluk" filmi, Zülfü Livaneli'nin kitabından uyarlanmış, başroldeki Özgü Namal'a da Altın Portakal ödülünü getirmişti.

Diyanet'in örneği 'Mutluluk' filminden

BÜLENT AYDEMİR / ANKARA
17.01.2009
Aile içi şiddet ve cinsel istismarı 'pek çok yerde yaşanan dram' olarak tanımlayan Diyanet, örnek olarak Mutluluk filmini gösterdi..
Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye'de yaşanan aile içi şiddet ve cinsel istismarı, geçen sezon gösterilen ve büyük ilgi gören, "Mutluluk" filmiyle örneklendirdi. Filmin, Türkiye'nin pek çok yerinde yaşanan aile dramlarının sözcüsü olduğu belirtilerek, "Ensest, aile içi istismarın en kötüsüdür. Mağdurlar, ailenin dağılması, korku, utanç gibi nedenlerle ensesti saklıyor" tespitleri yapıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Uzmanı Lamia Levent'in, Diyanet'in ocak ayı dergisinde işlediği "Aile İçi Şiddet ve İstismar" konusu, şu ana başlıklarla ele alındı:

* MUTLULUK FİLMİ SÖZCÜ: "Geçen sezon gösterimde olan bir filmde (Mutluluk) amcası tarafından cinsel şiddete uğrayan bir genç kızın hikâyesi konu edilmişti. Genç kız hakkında aile meclisi tarafından ölüm kararı alınır ve bu görev de amcaoğluna verilir. Filmin konusu ülkemizin pek çok yerinde yaşanan aile dramlarının sözcüsüdür adeta. Fiziksel, duygusal, cinsel şiddete maruz kalan kadınlar, istismar ve ihmal edilen çocuklar ve yaşlılar... Kapalı bir kutu misali ailenin dört duvar arasında yaşanan ve çoğu gün yüzüne çıkmamış nice acı ve hüzün dolu hikayeler."

* MEDYAYA ÇOK AZI YANSIYOR: "Aile içinde şiddet ve istismar olaylarının çoğu gizli kalıyor. Bu konuda ancak son 10-20 yıldır yapılan araştırmalar, durumun vahametini ortaya koymakta yetersiz kalıyor. Yazılı ve görsel medya yoluyla şahit olduklarımız ise, yaşananların çok az kısmını teşkil ediyor."

* ENSEST DE SAKLANIYOR: "Ailedeki cinsel istismar konusu bir tabu olarak görüldüğünden, yakın zamanlara kadar konuşulması dahi mümkün değildi. Çoğunlukla toplumlar ve dinler tarafından yasaklanan ensest, aile içi istismarın en kötüsü olarak karşımıza çıkıyor. Mağdurların ailenin dağılması, korku, utanç gibi nedenlerle açıklamaktan çekindiği durum, medyada yer almaya başlamasıyla gündeme gelmiş ve konuşulmuştur."