kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Ocak 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Hollanda'daki turizm fuarına Türkiye damga vurdu

CHA
Giriş Saati : 14.01.2009 09:35
Hollanda'nın en büyük turizm fuarı olan ve halkın tatil tercihlerini belirlemelerinde önemli bir yer tutan 'Utrecht Uluslararası Turizm Fuarı' başladı. Fuarda tarihi, turistik ve kültürel değerleri etkili ve geniş bir şekilde tanıtılan Türkiye ön plana çıkarıldı. Türkiye, en büyük 10 katılımcı arasında yer aldı.

Bu yıl 39.'su düzenlenen ve beş gün süreyle açık kalan fuara 150 ülkeden 1500 dolayında turizm kuruluşu katılıyor. Fuarda Türkiye, Türk Turizm Müşavirliği'yle birlikte açılan ortak stantlarda temsil ediliyor.

1500 metrekarelik alanda Türkiye, Lahey Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşavirliği'nin öncülüğünde 40 katılımcı kuruluş ile temsil edilen Türkiye'nin tarihi, turistik ve kültürel değerleri etkili ve geniş bir şekilde tanıtıldı. Tanıtımlarda termal, yayla, av ve golf başta olmak üzere, turizm çeşitlerinin zenginliğine ilişkin bilgilendirmeye de ağırlık verildi.

Türkiye Cumhuriyeti Lahey Büyükelçisi Selahattin Alpar, Hollandalılar açısından Türkiye'nin önemli bir tatil ülkesi saygınlığı kazandığını, yapılacak tanıtım ve öteki çalışmalarla 2009 yılında da bu ülkeden gidecek turist sayısının daha da artmasının beklendiğini söyledi.

Açılış töreninde bilgi veren Lahey Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Turizm müşaviri Murat Karataş da, Hollanda'nın Türk turizmi açısından önem taşıyan ülkelerden biri olduğunu söyledi. Hollanda'dan 2008 yılının ilk 11 ayında Türkiye'ye toplam 1 milyon 112 bin turist gittiğini ve bu sayının bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 8.5 daha fazla olduğunu anlatan Karataş, bu pazar payıyla Hollanda'nın Türkiye'ye en çok turist gönderen 5. ülke konumunda olduğunu aktardı.

18 Ocak'a kadar açık olacak fuarı bu yıl 160 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.