kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Ocak 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'Genelkurmay ve MİT bize yardım etmedi'

17.01.2009
Eski başbakanlardan Mesut Yılmaz, Susurluk meselesinin çözümü için kurum yöneticilerinin kendilerine yardımcı olmadığını öne sürdü..
Eski başbakanlardan Rize Bağımsız Milletvekili Mesut Yılmaz, Susurluk konusuyla ilgili olarak, "O gün kurumların başında olan yöneticiler, bize yeterince yardımcı olmamışlardır. Bunun içinde o zamanki Genelkurmay ve MİT de var" dedi. Mesut Yılmaz, Rize'nin Çayeli ilçesindeki bir otelde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yılmaz, 'bir köşe yazarının, başbakanlığı döneminde hazırlanan Susurlukla ilgili raporun gereğini yapmadığı eleştirisini nasıl değerlendirdiği sorusuna şu cevabı verdi:

YARGIYA ELEŞTİRİ
"Eğer öyle olsaydı bugün Susurluk meselesi gündeme gelemezdi. O rapor yayınlandığında, Türkiye'de bütün kurumların özeleştiri yapması, çete olaylarına karışanları içlerinden ayıklamaları gerekirdi. Maalesef kurumlar bu temizliği kendi içlerinde yapmadı. Yargı da bu konuda üzerine düşeni yapmadı'' diye konuştu. Bu 'urun' temizlenmesi için yeni bir konjonktürün ortaya çıktığını belirten Yılmaz, "AB perspektifi bunu hızlandıran katkıda bulundu. Ama maalesef endişem, bu işin iç politika için istismar edildiğidir. Halbuki bu mesele, dış politika gibi bir devlet meselesidir. Her türlü iç politika mülahazalarının üstünde tutulması gerekir. Bu iktidarın meseleyi bu titizlik içinde götürdüğünden çok ciddi şüphem var. Meseleye bu şekilde yaklaşılsa, şartlar son derece elverişli'' dedi. Kendisine yöneltilen eleştirilerin haksız olduğunu, o günkü koşulları dikkate almayan eleştiriler olduklarını ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu: "O gün kurumların başında olan yöneticiler, bize yeterince yardımcı olmamışlardır. Bunun içinde o zamanki Genelkurmay da Genelkurmay Başkanı da Milli İstihbarat Teşkilatı da ve diğerleri de vardır."

İÇ POLİTİKA MESELESİ
Türkiye'nin geldiği noktada, bu meselenin kesin bir çözüme kavuşturulması için çok daha müsait bir durum oluştuğuna dikkat çeken eski Başbakan: "Bunun önündeki en büyük engel AK Parti'nin bu meseleye bir iç politika meselesi olarak bakması ve 'bizden olanlar, bize karşı olanlar' gibi ayrımcı yaklaşması, muhalifleri sindirmek için bir fırsat olarak değerlendirmeye çalışmasıdır. Bu anlayışla bu mesele çözülmez'' dedi.