kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Aralık 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Mansimov, ‘Benim şirketimde herkes eşit. Aşçımız da, işçimiz de bizim için çok değerli’ diyor ve Türkiye’de 2 yıl sonra yatırımlarının miktarının 2.5 milyar dolara ulaşacağını anlatıyor

Cimri insan iki kere öder, gemimi Somali'de bekletmem

ŞELALE KADAK
ŞELALE KADAK
20.12.2008
Ben Türkiye'de herhangi bir armatörün parasının olmadığına inanmıyorum. Piyasa iki aydır bozuldu. Ne yaptılar paraları? Çok kötü bir şey. Herkes devletten para istiyor!..
* Somalili korsanlardan korkmuyor musunuz?
Hiç korkmuyorum. Her gün oradan iki gemimiz geçiyor. Artık kervan sistemi var. Askeri gemi gidiyor, gemileri götürüyor. Onun için bir bedel ödeniyor. Diyelim bunun için orada gemi üç gün kalıyorsa, günde 50 bin dolar kaybediyorsun. Ama olsun. En azından gemin geçiyor. Şimdi bundan kaçanlar yakalanıyor. Rusların çok güzel lafı var. "Cimri insan iki defa öder." Uyanıklık yapılıyor. Bir tutsa bir tutmasa. Türklerin kafasında var bu. Bir kaçsan ne olacak bakın işte kaçırıyorlar. Allah korusun eğer benim gemimi kaçırsalar hemen parasını verir gemimi kurtarırım.

* Parası yoktur belki gemileri kaçırılan Türk armatörlerin...
Ben Türkiye'de herhangi bir armatörün parasının olmadığına inanmıyorum. Piyasa daha iki ay oldu bozuldu. Son sekiz yıldır kazanıyorlardı. Ne yaptılar paraları. Çok kötü bir şey. Türkiye'de herkes evine gidiyor "Kriz var" diye konuşuyor. Hep negatif düşünmemek lazım. Bir de herkes devletten para istiyor. O da doğru değil. Peki sen para kazandığında devlete para veriyor muydun? Devlet milyonlarca insanın verdiği vergiden veriyor bu parayı. Peki sen bu parayı kazandığında insanlarla paylaşıyor muydun ki şimdi para istiyorsun. Ben karşıyım. Veren devletlerin de taraftarı değilim. İşadamı batmışsa dükkânı kapatsın ve gitsin.