kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Aralık 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Henry Paulson

Kriz günlügü

20.12.2008
77 günde 350 milyar dolar nasıl harcanır!
ABD krizden kurtulmak için devreye aldığı 700 milyar dolarlık paketin 350 milyar dolarını 2,5 ayda harcadı bile. 77 günde;

* 116 bankaya 168 milyar $'lık çek gönderildi.

* 82 milyar dolar da bankaların sermaye artırımı için taahhüt edildi.

* AIG'ye 40 milyar dolar ödendi.

* 20 milyar dolar küçük kredilerde çıkabilecek sorunlar için ayrıldı.

* 25 milyar dolar Citibank'a verildi. Daha önce de 25 milyar dolar almıştı.

* GM ve Chrysler'e 13.4 milyar dolar verildi.

Hedge fon mezarlığı şimdiden doldu!
ABD'li bir arraştırma şirketinin açıkladığı rapora göre bu yıl batan hedge fon sayısı 693'e ulaştı. Yılın üçüncü çeyreğinde buharlaşan hedge fon sayısının ise 344 olduğu belirtiliyor. Bu da çok büyük bir artışa işaret ediyor. 693 rakamı tüm hedge fonların yüzde 7'sine tekabül ediyor. Geçen yılın ilk 9 ayında toplam 409 hedge fon batarken bu yılın ilk dokuz ayında bu rakam 693'e ulaştı.

Belçika'da son sözü kral söyleyecek
Belçika'da, iflas sınırına gelen bankacılık devi Fortis'in kurtarılma sürecini başarısız yönetmek ve yargıya müdahale etmekle suçlanan Başbakan Yves Leterme, istifa kararı almakla birlikte son söz kralın. Kral II. Arthur şu anda istifayı kabul edip etmeme konusunda kararını ertelemiş durumda ama saraydan yapılan açıklamada acil bir karar için görüşmelerin hemen başlatılacağı belirtildi. Başbakan Yves Leterme temmuzda da azınlıklar konusunda politik bir çıkmaz nedeniyle istifasını vermiş ama kabul edilmemişti. Belçika'yı yenilenmiş bir hükümet ya da erken seçim bekliyor görünüyor.

Litvanya 7.5 milyar euro yardım alacak

Krizin vurduğu Litvanya AB, IMF ve İskandinav ülkelerinden 7.5 milyar euro alacak. 2004 yılından bu yana AB ve NATO üyesi olan ülke anlaşma ile nakit artırımı yapılacak ve maaşlar ile bütçe harcamaları azaltılacak. AB Litvanya'ya orta vadeli 3.1 milyar euroya varan bir mali destek planladı. IMF ise 27 ayda 1.7 milyar euro verecek. İİsveç, Danimarka, Finlandiya, Norveç 1.8 milyar euro aktaracak. IMF para birimini devalüe etmesini önerdi.

Macaristan faizde Türkiye'yi izliyor
Küresel mali krizin en fazla etkilediği ülkelerin başında gelen Macaristan'da, Merkez Bankası'nın pazartesi günü yapacağı toplantıdan faiz indirim kararının çıkıp çıkmayacağı merak ediliyor. Son zamanlarda Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nı bariz bir şekilde takip ederek, buna göre hareket eden Macaristan Merkez Bankası son üç hafta içinde iki kez faiz indirimine gitmişti.