kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Aralık 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

İsyanı başlattık ama 'Yakıp yıkın' demedik

STELYO BERBERAKİS
STELYO BERBERAKİS
20.12.2008
Atina temsilcimiz Berberakis, Yunanistan'da bir gencin polis kurşunuyla ölmesinin ardından başlayan eylemlerin liderlerinden Kalivyotu ile "İsyanın asıl ruhunu" ve "sınırlarını" konuştu..
Yunanistan'da 15 yaşında bir gencin polis kurşununa kurban gitmesiyle başlayan isyanın profili: "Üniversiteli gençler ve sosyal sorunlara duyarlı oldu." Biz de bu noktada isyanı başlatan üniversiteli eylemcilerin liderlerinden biri olan Maria Kalivyotu ile konuştuk. 23 yaşındaki Kalivyotu sosyal patlama olarak nitelediği mücadelelerinin hükümet taleplerini karşılayana kadar kararlı şekilde devam edeceğini söylüyor. Ancak sokakları ateşe veren, mağaza yakan ve maddi hasara yol açanların kendilerinden olmadığını belirtiyor. İşte ilk olarak internet bloglarından sokak hareketlerini örgütleyen eylemci gençlerin liderlerinden Kalivyotu'dan SABAH'a özel açıklamalar:

'HALK BİZİM YANIMIZDA'
*
Bizi kızdıran yalnızca bu hükümet değil tüm geçmiş hükümetler. Onların eğitim bütçesini artırmak yerine silahlanmaya verdiği önem. Öğretmen ve memur maaşlarındaki düşüklük, işsizlik ve sosyal güvence reformlarının yapılmaması. Sağlık sistemindeki bozukluklar.

* Amacımız devlete zarar vermek değil. Siyasiler sorumluluk bilincine ulaşana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Diğer ülkelerdeki gençlerde bizimle birlik olmalı. Sözlerini tutmayan tüm siyasilere ciddi bir mesaj vermeliyiz.

* Bizim mağazaları yakan, ortalığı ateşe verenlerle bir ortak noktamız yok. Anarşi ve protesto farklı şeyler. İsyanı biz başlattık. Ancak kimseye 'mağaza yakın' demedik...

* Halk sonuna kadar bizim arkamızda. Bunu hissediyor, gücümüzü ve moralimizi burdan alıyoruz.
Haberin fotoğrafları