kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Aralık 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Nazim Ekren

Hükümet tüm borçlularla barışacak

20.12.2008
Kriz tedbirlerinde geç kalmakla ve yetersizlikle suçlanan hükümet, vatandaşlar ve şirketlerin tüm kredi borçlarını kapsayan bir barış projesine imza atmaya hazırlanıyor..
Bankalar Birliği Başkanı Ersin Özince'nin Ankara Sanayi Odası'nda açıkladığı borç yapılandırma paketinin, tüm borçlulara müjde olabilecek ayrıntılar içerdiği ortaya çıktı. Özince, Bankalar Birliği olarak yeni bir yapılandırma yaklaşımını otoriteyle görüştüklerini söylemişti. Hükümet, varlık ve vergi barışı uygulamalarından sonra bankalara olan kredi kartı ve kredi borçlarının yeniden yapılandırılmasını öngören kapsamlı bir projeyi daha hayata geçirecek. Proje kapsamında, KOBİ'lerden holdinglere geniş bir kesimin borçlarının yeniden yapılandırılması planlanıyor. Ayrıca, gerçek kişilerin kredi kartı ve konut kredisi gibi bireysel kredilerinin yapılandırılması gündeme geldi. Küresel krizin Türkiye'ye etkilerini en aza indirmek için hazırlanan yeniden yapılandırma paketiyle sanayinin çarklarının yeniden dönmeye başlamasının yanı sıra istihdam kayıplarının önlenmesi hedefleniyor.

EKONOMİ CANLANDIRILACAK
Peşpeşe işçi çıkartmalarının yaşandığı, vardiya sayılarının düşürüldüğü, yatırımların ertelendiği dönemde, Merkez Bankası uygulamaları ve IMF kredisiyle önce bankaların elinin rahatlatılması ardından sanayiciye nefes aldırılmasıyla ekonomide canlanma hedefleniyor. BDDK, Türkiye Bankalar Birliği ve TOBB tarafından ortaklaşa yürütülen yeniden yapılandırma paketinde önce, bankaların yüzde 11'den yüzde 9'a indirilen zorunlu karşılıkların ikinci kez düşürülmesi planlanıyor. Sonra şirketlerin yeniden yapılandırmasıyla ilgili süreç başlayacak. Şirket ayrımı olmadan krediler kapsama alınacak.