kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Aralık 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'Kimseyle meselemiz yok'

Tuna ÇAM - BURSA / SABAH
20.12.2008
"Son zamanlarda bizi bölmek, etnik milliyetçilik yapmak isteyenler var" diyen Erdoğan, "Ermeni'siyle, Rum'uyla, bu ülkeyi vatan gören hiç kimseyle meselemiz olamaz" dedi..
Bursa'da toplu açılış törenine katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, son zamanlarda toplumu bölme modası başladığını ve etnik milliyetçilik yapmak isteyenlerin bulunduğunu söyleyerek, "Bizim Türk'üyle, Kürt'üyle, Zaza- 'sıyla, Çerkez'iyle, Laz'ıyla, Gürcü'süyle, Arap'ıyla, Ermeni'siyle, Rum'uyla, yerlisiyle, muhaciriyle bu ülkeyi vatan gören, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığını üst kimlik olarak kabul eden hiç kimseyle meselemiz olmadı, olamaz" dedi. "Erdoğan, bu topraklar üzerinde hiçbir zaman ayrım yapmadıklarını vurgulayarak, şöyle dedi: "Kimsenin etnik kökenine, mezhebine, dinine, diline, geleneğine, göreneğine, ayrı ve ayrımcı gözlerle bakmadık. Türk'üyle, Kürt'üyle, Zaza'sıyla, Çerkez'iyle, Laz'ıyla, Gürcü'süyle, Arap'ıyla, Ermeni'siyle, Rum'uyla, yerlisiyle, muhaciriyle bu ülkeyi vatan gören, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığını üst kimlik olarak kabul eden hiç kimseyle meselemiz olmadı, olamaz.."

'HER TÜRLÜ İDDİAYA VARIM'
Son zamanlarda toplumu bölmek istemenin moda haleni geldiğini öne süren Erdoğan, "Bölgesel, etnik milliyetçilik yapmak isteyenler var. Biz yola çıkarken buna prim vermeyeceğimizi söyledik. AK Parti iktidarının hedefi budur "dedi. Erdoğan'ın isim vermeden bir gazetede yer alan hava kirliliğiyle ilgili habere de tepki gösterdi ve şunları söyledi :" Bir gazete baktım başlık yapmış, doğalgaz pahalı olduğu için alınamıyormuş, kömürle hava zehirlenmiş, zehir soluyoruz. Kareye bakıyoruz, yazıklar olsun. Doğalgaz alınamayan bir bölgede tabi ki kömür yakılacak. Ve o kömürden dolayı ortaya çıkan dumanı gösteriyor. İddialıysan gel seninle o eve ben gideyim ama, ya gazeteni kapatacaksın ya da yalan yazmayacaksın, ben bunlara karşıyım. Eğer o gazetenin patronu iddialıysa, o resmin çekildiği yere beraber gidelim, her türlü şeyi ortaya koyuyorum, her türlü iddiaya da varım, bu kadar açık konuşuyorum. Ama habercilik yapacaksanız namuslu yapın, habercilik yapacaksanız doğru yazın, doğru haber verin, yalanla halkımızı aldatmayın."
Haberin fotoğrafları