kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Aralık 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Arıtman hızını alamadı yine tartışılacak laf etti

HÜLYA KARABAĞLI
20.12.2008
Gül'e yönelik söylediği "Etnik kökenine bakın" sözleri sonrası tepki alan CHP milletvekili Canan Arıtman, dün SABAH'a yaptığı açıklamada yine tartışılacak ifadeler kullandı..
* DİASPORA: İçimizdeki Ermeni Diasporasının saldırısı altındayım. Bu diaspora CHP Genel Merkezi'ni de sıkıştırıyor. Beni cezalandırmaya, sesimi kesmeye çalışıyorlar. Bazı köşe yazarları CHP'den 'ihraç edin' diye göndermede bulunuyor.

* DAVA: Cumhurbaşkanı, TC devletini koruma ve kollama göreviyle yükümlüdür. Bu görevde eksiklik vardır. Benim şu ana kadar yaptığım, Cumhurbaşkanı'nın bu görevdeki eksikliğine dikkat çekmektir. Cumhurbaşkanı ayrımcılığı körükleyemez. Türk milletinin onurunu kırılacak, soykırımla suçlanacak ve Sayın Cumhurbaşkanı bunu hoş gören tavır içinde olacak. Bu suçtur. Bu, devlet politikasına aykırıdır. Cumhurbaşkanı, anayasadaki görev ve sorumluluklarının dışına çıkarak 'ayrımcılığı' körüklemiştir. Etnik ayrımcılık yapamaz, toplumu bölemez. Dava açtığı takdirde ben de karşı dava açarım.

* ERDOĞAN: Başbakan Tayyip Erdoğan gibi dik durmadı. Bir Cumhurbaşkanı'nın görevi bu mudur? Başbakan, bu tür ayrımcılığa geçit vermiyor.

* İFTİRA YOK: Cumhurbaşkanı Gül hakkımda açacağı davayı kaybederse mahçup olacak. Çünkü hakaret yok, saygısızlık yok. İftira yok. Ben 7 ceddimi araştırmadım. Araştırsam ve kökenin Ermeni veya Kürt çıksa bundan onur duyarım. Bunu da soranlara açıkça söylerim. Benim soy kütüğüm çok merak ediyorlarsa, Orta Asya Türklerinin Kayı Boyu'ndan olan Bozdoğan aşiretidir. Anne tarafım ise Atatürk'ün hemşerileri Selanikli'dir.

* PABUÇ: Cumhurbaşkanı etnik kökeninden dolayı gurur ve onur duymalı. Biz, asırlardır birlikte yaşadık, yaşıyoruz. Kürt, Türk, Ermeni bunda ne var? Ermeni olmak suç değil ki? Köken ayıp bir şey mi? Sen Türk müsün demek suç mu? Cumhurbaşkanı bundan dolayı dava açarsa, 'Kökeninden onur duymuyor mu?' diye düşünür insan. Ben, Cumhurbaşkanı'nın etnik kökenini sorgulamıyorum. Anayasa ile kendisine verilmiş 'koruma ve kollamada yetersiz' diyorum. Kendisini görebilseydim ben de pabuç fırlatmak isterdim...