kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Aralık 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Haber turu

20.12.2008
Çelik: Sendikalar kriz duruşu sergilemeli
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, kriz derinleştiği takdirde işçi istihdamını korumak şartıyla İşsizlik Fonu'nun kullanılabileceğini bildirdi. Bakan Çelik, "Türkiye'de işten çıkarmalar artıyor, işten çok çok insan çıkarıldı" gibi yaklaşımları doğru bulmadıklarını söyledi. Krize karşı herkesin göğsünü siper etmesi gerektiğini belirten Bakan, "Hiçkimse 'ben bu işte yokum, ben bu zinciri koparıyorum' deme gibi bir lükse sahip değil. Sendikalar da krize sürecine uygun bir duruş sergilemeli" diye konuştu.

Satıştan memnunuz çıkmayacağız
Kanyon yönetiminin genel giderlerde yaptığı indirimin ardından ciddi bir rahatlama yaşadıklarını belirten Milimetric firmasının ortaklarından Kağan Gökalp, Kanyon'dan çıkmayacaklarını söyledi. "Yapılan indirim bin 500 YTL'ye denk geliyor ki bu azımsanacak bir rakam değil. Zaten Kanyon'daki mağazamızın satışlarından memnunuz. Yapılan indirimle sorunumuz çözüldü" diyen Gökalp, mevcut sorunların da zamanla iki taraf arasında da çözüleceğini söyledi.

Fabrikada bazı işçiler taşeron işini üstlendi

12 Ocak 2009'da kadar üretime ara veren Ford Otomotiv Sanayi A.Ş'de (Ford Otosan) Kocaeli fabrikasında istihdam kayıplarını önlemek için yeni önlemler gündeme geldi. Türk Metal Sendikası Gölcük Şube Başkanı Yücel Yücel, "Kriz süreci atlatılana kadar, Ford Otosan'ın bazı kadrolu personeli, taşeron firmaların yaptığı işleri yapacak. İşçi çıkarılması söz konusu olmayacak'' diye konuştu.