kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
23 Kasım 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Murat Tabanlıoğlu Melkan Gürsel Tabanlıoğlu

Çalışanların moraliyle oynamayız

ŞELALE KADAK
ŞELALE KADAK
23.11.2008
İstanbul'un en yüksek gökdeleni Safir'in ardından Zorlu Center projesine başlayan Tabanlıoğlu Mimarlık, projelerinden oluşan bir sergiyi Londra'da krize rağmen tereddüt etmeden açtı Melkan Gürsel ve Murat Tabanlıoğlu, başarıyı paylaştıkları şirket çalışanlarını da Londra'ya getirirken, "Ekonomimizi başka yerden yaparız. Yaptığımız işte beyin gücü çok önemli. Krizde personel de çıkartmayız" dediler ..
Doğrusu global kriz nedeniyle herkesin ürktüğü, yatırımların durma noktasına geldiği, yeni projelerin ertelendiği bir dönemde önemli mimari projelere imza atan Melkan Gürsel Tabanlıoğlu ve Murat Tabanlıoğlu'ndan, 'Kriz var diye oturacak değiliz. Projemizi ertelememiz de mümkün değildi. Biz kriz zamanlarında büyüdük hep' cümlesini duymak herkese iyi gelebilir.

KRİZ YÜZÜNDEN ERTELEMEYİZ
Bir anlamda dünyaya 'biz de varız' diyerek uluslar arası bir çıkış yapan Tabanlıoğlu Mimarlık'ın sergi açılışı için şirketin 100 çalışanından 25'ini Londra'ya gelmişti. Kriz yüzünden bir çok şirketin adam çıkartma yoluna gittiği bir dönemde, böylesine önemli bir etkinliği erteleme yoluna gitmeyen üstelik ekibini de kürsüye davet ederek onurlandırınca biz de merak ediyoruz. 'Kriz korkusu duymuyorlar mı' diye. projeler yavaşlasa bile, şirketten adam çıkartma yoluna gitmeyi hiç düşünmediklerinin altını çiziyor. Londra'ya kalabalık bir grup olarak gelmeleri konusunda ise şunları söylüyor: 'Biz bu heyecanımızı çalışanlarımızla paylaşmayı uygun gördük. Dedik ki ekonomimizi başka yerden yapalım ama çalışanların moraliyle oynamayalım. Yaptığımız işte beyin gücü çok önemli. Onların motivasyonları önemli. Londra demek, uluslararası bir arenadayız demek.' Tabanlıoğlu Mimarlık, Londra'da bir sergi açmanın, seslerini duyurmalarının kendileri için çok önemli olduğunun farkında. Tasarımın başladığı noktanın Londra olduğunu dile getiren Murat Tabanlıoğlu ise, 'İşte bu yüzden ertelemek doğru değil. Sezgilerimizle doğru bir şey yaptığımızı düşünüyoruz. Zaten mimarlık çevresinden gelen tepkileri görünce doğru yolda olduğumuzu anlıyoruz' diyor.