kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Aralık 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Abdullah Gül

Hükümet, iş dünyası ve sendika dayanışmazsa hepimiz kaybederiz

Hazal ATEŞ ANKARA
20.12.2008
Cumhurbaşkanı Gül, kriz dalgasının Türkiye gemisini de salladığını belirterek, ''Hükümet, iş dünyası, sendikalar, herkes büyük dayanışma ve işbirliği içine girmezse hep beraber kaybederiz'' diye uyardı..
İş dünyasını dinleyen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, hem hükümete hem de sosyal taraflara "suçlayıcı davranışları bırakın" mesajı verdi. Böyle dönemlerde hiç kimsenin bencil davranmaya hakkı olmadığını vurgulayan Gül, "Panik havası yayılmamalı ve tedbirler alınmalı. Aksi halde geminin içindeki herkes sarsılacaktır" uyarısı yaptı. "Birlik" çağrısı yapan Gül, hükümete ve iş dünyasına şöyle seslendi: "Ekonomi tarihi bir süreçten geçiyor. Bütün dünya krizden nasibini aldı. Türkiye'nin krizin dışında kalacağını düşünmek mantıklı olmaz. Büyük bir dalga var, geminiz bu deniz içinde yer almış. Uzaktan gelen dalgalar Türkiye gemisini de dalgalandırmaya başladı. Türkiye gemisi sağlam mı değil mi ya da sallanırken masalar, ranzalar, tabaklar dökülmesin diye hangi tedbirlerin alındığı ve herkesin birbirine sıkı sıkı kenetlenmesi önemli. Kriz küresel boyutta, uluslararası dayanışma ve işbirliğinin büyük önem taşıyor.

'IMF BELİRSİZLİĞİ GİDERİR'
Aynı zamanda ulusal dayanışmaya da ihtiyaç var. Hükümet, iş dünyası, sendikalar ve herkes büyük bir dayanışma ve işbirliği içine girmezse o zaman hep beraber kaybederiz. Böyle durumlarda kimsenin bencil davranmaya hakkı yok. Asla panik havasına girilmemeli. IMF ile görüşmelerin başlaması memnuniyet verici. Türkiye'nin borç ödemede sorun yaşayacağı kanaatinde değilim. IMF ile yapılacak bir anlaşmanın kısa ve orta vadede bazı konulardaki belirsizlikleri giderme açısından yararlı olacak."