kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Aralık 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Akbank Genel Müdürü Zafer Kurtul

Akbank ve Vakıfbank'a yurt dışından güvenoyu

20.12.2008
TEB, Garanti ve Finansbank'ın ardından Akbank 600 milyon dolar Vakıfbank ise 335 milyon dolar değerinde sendikasyon kredisi aldı..
Türk bankaları kriz ortamında sendikasyon kredilerini yenilemeye devam ediyor. Türk Ekonomi Bankası, Garanti ve Finansbank'tan sonra Akbank ve Vakıfbank da sendikasyonlarını yeniledi. Akbank 600 milyon dolar, Vakıfbank ise 335 milyon dolar değerinde sendikasyon kredisi aldı. Vakıfbank tarafından yapılan yazılı açıklamada, 12 bankanın katılımıyla temin edilen 1 yıl vadeli dolar ve euro cinsi iki dilimden oluşan kredinin toplam maliyetinin, dolar dilimi için libor artı yüzde 2.00 ve euro dilimi için euribor artı yüzde 2.00 olarak gerçekleştiği belirtildi. Akbank'ın dolar ve euro cinsinden olmak üzere 2 ayrı kredi diliminden oluşan 600 milyon dolarlık 1 yıl vadeli sendikasyon kredisinin de toplam maliyeti ise Libor+200 baz puan oldu. Akbank son iki sendikasyonda olduğu gibi bu işlemi de kendi koordine etti. Bankadan yapılan açıklamada bu kredi ve Ağustos ayında alınan 1 milyar euro tutarındaki sendikasyon kredisi ile birlikte Akbank'ın 2008 yılında uluslararası piyasalardan temin ettiği toplam sendikasyon kredisi miktarı 2 milyar dolara ulaştığı kaydedildi. Türk bankalarının sene başından bugüne kadar sağladıkları sendikasyon kredilerinin toplamda 8.35 milyar dolara yaklaştığı, Akbank'ın bu kredilerdeki payının ise yüzde 24 ile en yüksek oranı oluşturduğu belirtildi.

REEL SEKTÖRE DESTEK
Akbank Genel Müdürü Zafer Kurtul, alınan sendikasyon kredisinin sadece Akbank'a değil Türkiye'ye de duyulan güvenin önemli bir göstergesi olduğunu belirterek, "Sendikasyon kredileri ile bu yıl sağladığımız kaynağın tamamı, müşterilerilerimizin yanında olma temel misyonumuz çerçevesinde, önümüzdeki dönemde, reel sektörün artan finansman ihtiyaçlarının karşılanması için kullandırılacaktır" dedi.
Haberin fotoğrafları