kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Aralık 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Mustafa Koç

Efsane şirketler bir bir çökerken 'Bize bir şey olmaz'ı anlayamıyoruz

20.12.2008
TÜSİAD YİK Başkanı Koç, Türkiye'nin 2009'da ekonomi, siyaset ve terör alanlarında yüksek tansiyon riskiyle karşı karşıya olduğunu bildirdi. Koç, siyasi tansiyonun düşürülmesini istedi..
Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yüksek İstişare Konseyi (YİK) Başkanı Mustafa Koç, 2009'da Türkiye'nin ekonomi, siyaset ve terör alanlarında yüksek tansiyon riskiyle yüz yüze olduğunu bildirdi. Koç, "Efsane şirketlerin, dev kurumların birer birer çöküşünün görüldüğü bir ortamda 'bize bir şey olmaz' tavrında ısrar etmeyi anlamakta güçlük çektiklerini'' söyledi. TÜSİAD'ın yılın son Yüksek İstişare Konseyi toplantısı, başkentte dün yapıldı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de katıldığı toplantının açılışında konuşan Koç, 2009'da hayatı "ekonomi, siyaset ve terör" olmak üzere 3 temel faktörün şekillendireceğini vurguladı. Mustafa Koç, "Dünya için geçerli olan bu durum, Türkiye için de sonuna kadar geçerli. 2009'da Türkiye, bu üç alanda yüksek tansiyon riskiyle yüz yüzedir" dedi.

'TANSİYON DÜŞÜRÜLSÜN'
Türkiye'de yaşayan her bireyin toplumsal gerilim alanlarında tansiyonu düşürmeyi ulusal bir görev olarak görmesi gerektiğini ifade eden Koç, son yıllarda siyasi tansiyonun sürekli yükseldiğine, kısır çekişmelerin arttığına, ülke gündemini hep aynı konuların işgal ettiğine herkesin şahit olduğunu belirterek, "2009 'da zamanımızı, enerjimizi ve kaynaklarımızı mümkün olan en yararlı biçimde kullanmak istiyorsak siyasi tansiyonun yükselmesine kesinlikle izin vermememiz, ülke gündeminin toplumsal hedeflerimizle uyumlu olmasına özen göstermemiz gerekiyor" diye konuştu. Yerel seçimlere haddinden fazla anlam yüklenmemesi gerektiğini belirten Koç, "Ülkeyi rejim tartışmalarına sürükleyecek tutumlardan kaçınmak esas olmalıdır'' dedi.