kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Aralık 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Açılışa koltuk değnekleriyle gelen Cem Hakko Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Sanayi Bakanı Zafer Çağlayan'a üretim tesisini gezdirdi

'Vakko şapkadan tavşan yerine marka çıkardı'

20.12.2008
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan "Vakko şapkadan tavşan yerine koca bir marka çıkardı" dedi..
Esenyurt'taki fabrikasının resmi açılışını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla gerçekleştiren Vakko, aynı gün Vakko'nun kurucusu Vitali Hakko'yu da ölümünün 1'inci yıldönümünde andı. 30 milyon dolar yatırımla kurulan ve 400 kişinin çalışacağı merkezde üretimi iki merkezini de 2009'un ilk aylarında açacak.

'ZOR GÜNLER GEÇER'
Vakko Yönetim Kurulu Başkanı Cem Hakko, "Gönül isterdi ki Vitali Hakko da burada yanımızda olsun ama tesellimiz iki tesisin de hazırlıklarını gördü. Onun huzurunda bu açılışı gerçekleştiriyoruz" dedi. Babasının "Zor günler doğru işlere inançla atlatılır" sözlerini hatırlatan Cem Hakko, Vakko'nun da bu yolda ilerlediğini ifade etti. Açılışta konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Özel sektör odaklı kalkınma modelinin en güzel örneği Vakko. Şen Şapka ile işe başladı ama o şapkadan tavşan değil koskoca bir marka çıktı" dedi. Toplam yatırımlar içinde özel sektörün aldığı payın 2007'de 155.4 milyar YTL'yi bulduğunu dile getiren Erdoğan, "2008 yılının ekim ayı itibariyle açılan şirket sayısı 43 bin 239 iken kapanan firma sayısı 7 bin 748 oldu. bu da geri değil ileri gittiğimizin göstergesi" dedi.